Addisabababand credit Jonas Tryller.jpeg

Addisabababand

AddisAbabaBand er et stort orkester fra Aarhus, som spiller intenst og svingende afro-beat. Det er et kosmisk fartøj hvis brændstof er afro, funk, jazz, avantgarde, stramme beats og kollektiv improvisation. Forrest er en skarp og sammentømret hornsektion, som støttes af en superswingende bass/gui/keys gruppe på en bund af besnærende beats.

Bandet har spillet et væld af koncerter siden da. Både på regionale spillesteder landet rundt, på festivaler, og i udlandet. Et af bandets højdepunkter var et menneskehav på Roskilde Festival 2018. 

Musikken skrives og arrangeres i fællesskab. Dette gør AddisAbabaBand til et fantastisk liveband, og det samlede input skaber en uimodståelig energi på scenen. Med improvisation som den bærende kraft skabes et rum, hvori alle kan danse væk sammen. I 2019 udkom pladen II, som var den 2. studieplade i rækken af 4 udgivelser. Pladen har vundet statens kunstfonds pris for årets bedste musik, og er blevet indstillet til Carl Nielsen prisen. Derudover er AddisAbabaBand blevet nomineret til Årets Danske Rootsnavn ved DMA Roots 2020.

Kunstfondens legatudvalg skriver under overskriften Årets bedste musik: “Når musikken er bedst, er den personlig, og nytænkende og har de håndværksmæssige færdigheder på højeste niveau […] der på smukkeste vis henvender sig til og vil noget med publikum og samtiden”

Kristeligt Dagblad skriver: “Få i Danmark spiller kosmisk dansemusik som AddisAbabaBand.”

GAFFA skriver: “Alt i alt er musikken som en eksotisk rundrejse, der animerer til sanselig dans og videre udforskning af verdens vidundere.”

JAZZblog: “Dansk afrojazz aldrig har lydt bedre. Det er skramlet og skarpt. Det er afro og Århus.”

Rytmegruppe: Martin Robert Madsen - Trommer // Jens Peter Møller - Bas // Mikkel Govertz -Guitar //Jesper Rasmussen - Guitar  // Simon Gorm - Orgel/synth //Preben Kaels -Percussion/Violin //Feike van der Woude/Percussion //Christian Dietrichsen/Percussion

Blæser holdet: Olaf Johannes - Tenorsax //Christian Tscherning - Trombone // Marco Dania -Saxofoner/Fløjte //Scott Westh - Trompet

Support: KÖZ

KÖZ er et ungt århusiansk band hvis musikalske udspring må siges at komme langvejs fra. Bandet er en del af en blomstrende kultur med rod i Det Turkise Telt og Roots & Hybrid linjen på musikskolen Frontsession, hvor bandet har sin daglige gang. Mellemøsten, Balkan og Afrika møder Norden i et moderne, eksperimenterende lydunivers, hvor der bygges broer mellem forskellige genrer, kulturer og sprog. Bandets inspirationskilder tæller navne som AySay, Damon Albarn, Addisabababand og Altin Gün. Når KÖZ træder ind på scenen, går vi sammen på en opdagelsesrejse sydpå og tilbage igen, og hvem ved, måske får du øjnene op for magien i den interkulturelle menu af musikalske delikatesser, som KÖZ leverer.

DJ Malayalam

Dj Malayalam udforsker verdens musikalske mangfoldighed ud fra en uortodoks tilgang hvor intet er helligt og alt er ligestillet - hvor forskellighed er en styrke som et symbol på nutidens hybride virkelighed. Så forvent en vidunderlig eliksir af polynesisk næsefløjte, Iransk psych, Afrobeat, Klezmer, Gamelan, Afghansk filmmusik, Bollywood Disco, Etiopisk jazz, Qawwalim, indisk slideguitar og kenyansk techno.

Back