Trader_Pressphoto1_web.jpg

Trader

Trader er et dansk rockband lokaliseret i Aarhus, som har eksisteret siden Januar 2019. Bandet spiller ærlig og ligefrem rockmusik, og lytteoplevelsen er blevet beskrevet som at se en slåskamp I slowmotion på grund af den hårdtslående, men dog drævende energi. Teksterne omhandler kærlighed og venskab, ofte med interne relationer som udgangspunkt, og musikken trækker tråde til navne som Dinosaur Jr., Alex G og Pavement. Bandet består af sanger og guitarist Anders Ahle, guitarist Anders Rothmann, trommeslager Kristian Vissing og bassist Joakim Møller Johnsen.

Efter at have lagt en demo af sangen “Bleached” op på soundcloud blev bandet booket som opvarmning for det irske band Fontaines DC på Tape i Februar 2019. Senere på foråret udgav bandet deres første EP “Trader EP” i samarbejde med det københavnbaserede pladeselskab Part Time Records. Denne EP tiltrak en del opmærksomhed til bandet og lagde grund for flere velbesøgte koncerter i 2019.

Trader indspillede debutalbummet ‘Social Life’ i december 2019 og udgav, forsinket pga corona, denne på vinyl i september 2020 i samarbejde med Part Time Records og Badstuerock. Albummets single ‘Ghost town’ kom i rotation på P6 Beat og albummet blev anmeldt af flere musikmagasiner.

Nævneværdigt kvitterede Soundvenue med 4 stjerner og skrev “Somme tider er den der bare. Den oplevelse, hvor du ved, at det album, du har sat på, er ét, du bliver ret gode venner med. Vi er ikke mange sekunder inde i det ret så fantastiske åbningsnummer ‘Friend’, før jeg instinktivt føler den i selskab med den albumdebuterende rockkvartet Trader fra Aarhus.” Onlinebloggen Undertoners anmelder var ligeledes begejstret og anmeldte albummet til 5 U’er.

Også live har bandet gjort sig bemærket med deres stærke live performances, herunder på SPOT festival i 2019 og senest på Uhørt Festival i 2020, hvor blandt andet Soundvenue anmeldte dem som en af de bedste koncerter, og Gaffas reporter skrev, at publikum ”enten sad og rockede med eller holdt sig for ørerne”.

Bandet har siden udgivelsen af “Social Life” brugt tiden på at skrive sange til et nyt album, som indspilles i juni 2021 og forventes udgivet i efteråret 2022.

Support: Svitzer

Svitzer spiller langsom rock, der både slæber og svæver -og skæver mod sad core, Jazz og lo-fi rock.

Bandet består af folk der begår sig på den indspiste punk og indie scene i Aarhus:
Anne Køster (Coach): Saxofon / vokal
David Nybo Veile (Snaredrum): Bas
Kristoffer Kjersgaard Norhs (Cola Freaks, Glow Kit, Dature): Trommer
Anders Thode (Brunsten, Cola Freaks, Snaredrum, Emenkaya, Tilebreaker…): Guitar / vokal

Back