Cirklen1-foto-Anders-Clausen_web.jpg
Fotograf: Anders Clausen

Genklang - Cirklen og MidtVest Pigekor

Afholdes i Skt. Lukas Kirken, Skt. Lucas Kirkeplads 1, 8000 Aarhus C.

Guitarsekstetten Cirklen og MidtVest Pigekor under ledelse af dirigent Dorte Bille opfører værket ‘Genklang’ til april 2022. Værket er et moderne bud på ny kirkemusik, der med koreografi og akustiske eksperimenter reflekterer over menneskets selvopfattelse i kirkerummet. 6 guitarister og 35 sangere bevæger sig i en koreografi omkring publikum i, hvad der kan betegnes som en akustisk surround-lydoplevelse.

Efter mere end 10 år i Cirklen har de to kapelmestre Anders Holst og Niels Bjerg sammen sammen skabt ensemblets hidtil mest ambitiøse værk med et af Danmarks bedste kor. I september 2020 blev ‘Genklang’ uropført på bestilling af Vestervig Kirke samt i Ringkøbing Kirke. Indspilningerne påbegyndtes allerede da, men måtte sættes på pause i corona-nedlukningen. Nu genoptages det ambitiøse samarbejde med koncerter i Skt Lukas Kirke i Aarhus ved spillestedet Radar, Herning Kirke ved spillestedet Fermaten samt i Skjern Kirke ved spillestedet Generator.

‘Genklang’ er et unikt og utraditionelt samarbejde mellem et guitarband og et klassisk kor. De 35 unge sangere er udvalgt fra barnsben og uddannet i klassisk sang på Den Jyske Sangskole, og i pigekoret har de under ledelse af Dorte Bille medvirket i talrige internationale opsætninger af store klassikere. De 6 guitarister i Cirklen spillede oprindeligt på elektriske guitarer. De er bl.a. kendt for deres særlige scenografi med en cirkel af guitarforstærkere omkring publikum og for deres samarbejde med den berømte Manuel Göttsching. I ‘Genklang’ spiller de udelukkende på akustiske guitarer.

Guitarsekstet og kor er en ualmindelig konstellation, og projektet gøres endnu mere unikt ved at udforske lyden i en koreografi, hvor sangere og musikere bevæger sig rundt i hele kirkerummet. Man vil opleve at blive indhyllet i en koreografi af lyd fra alle sider, og der opstår en overdådig rigdom af overtoner i samklangen mellem korets krystalklare stemmer og de stålstrengede guitarer.

I kirkens enorme stensal kan mennesket godt komme til at føle sig lidt lille. Ved at veksle mellem det sagte, intime akustiske rum, hvor musikere og sangere kommer helt tæt på og næsten hvisker det enkelte publikum i øret til, at ensemblet blæser hele salen op for fuld lydstyrke, udforskes kontrasten mellem det enkelte lille menneske og det store universelle rum.

Medvirkende
Cirklen:
Emil Palme, Anders Holst, Mika Forsling, Niels Bjerg, Samuel Hällkvist, Lars Pilgaard.

MidtVest Pigekor - under ledelse af Dorte Bille.

Back