Rumpistol_2022_08LILLE.jpg

Rumpistol Ensemble

Den 1. april udkommer “Isola”, det syvende album af musiker og komponist Jens B. Christiansen under kunstnernavnet Rumpistol.

Albummet bunder i den stress-relaterede burn-out som Christiansen oplevede i 2018 der radikalt ændrede den måde han arbejder på og som resulterede i den anmelderroste udgivelse ”After The Flood” fra 2020.

Rumpistol har igennem sin 20 år lange karriere udviklet sig fra ene mand at skabe detaljerig elektronisk musik der har bragt ham verden rundt, til at skrue ned for tempoet, række ud til musikere fra jazzens og den klassiske musiks verden og således arbejde mere instrument-båret.

Dette har bl.a kunne opleves igennem hans arbejde med bandet Kalaha, men altså også med hans Rumpistol Ensemble som kendetegnes ved sin meditative og filmiske lyd som ligger et sted imellem ambient, jazz og neo-klassisk musik.
På trommer er Kalaha samarbejdspartneren Emil de Waal at finde, Line Felding (Cody) er på cello, Maria Jagd (bl.a Kira Skov) er på violin, Kristian Hoffmann (bl.a. BeSvendsen) er på lap steel og på kontrabas er Andreas Markus (Martin Fabricius Trio).

"Organisk, taktil og uafrystelig... Dragende og sanseligt smukt" – GAFFA
“A splendid beautiful record worth looking for” – Gilles Peterson / BBC 6 Music / Worldwide FM (UK)
“A marvelous work that at once appears magnificent and diminutive … with an almost magical, image-creating power”. – Jazz Special (DK)

Back