De-Efterladte-thy.jpeg

De Efterladte

De efterladte tager efter flere års koncertpause på turné i marts-april-maj 2022.

Med sig har de deres spritnye album 'Skrevet i sand’, som udsendtes 24. september 2021 - og til december kommer på vinyl.

“Stadig i særklasse på fremragende femmer” og “Peter H. Olesen hører til blandt landets skarpeste sangskrivere”. Således starter JP og gaffa’s 5-stjernede anmeldelser af albummet og slutter med at kalde resultatet “fremragende”. Læs hele Gaffas anmeldelse her: https://bit.ly/3u7VHGA

For første gang præsenterer De efterladte sig i en hel bandkonstellation. Udover grundduoen Peter H. Olesen (vokal) og Michael Lund (guitarer m.m.) har den 'udvidede duo' som så ofte før Boi Lund (synth., keyboards, bas) med - men denne gang slutter også Jakob Høyer (trommer m.m.) sig til og fuldender bandet. Jakob Høyer er kendt i både jazz- og rockmiljøet - og en gammel ven af De Efterladte (Jakob spillede trommer på åbningssangen på debutalbummet 'Traditionen utro' tilbage i 2011).

De efterladtes nye album, 'Skrevet i sand' er det femte i rækken siden 2011. Albummet er indspillet dels ved Vesterhavet, dels på Christiania, og på albummet nærmer De efterladte sig for første gang noget, der kunne ligne en fuld band-lyd: Jakob Høyer spiller trommer, Boi Holm spiller udover synth. og keybo-ards også bas denne gang - og på kraftig opfordring har Michael Lund igen taget lap steel-guitaren frem. Hele albummet har dermed fået en puls og et rum, som De efterladte selv er meget begejstrede for: Mødet mellem det elektroniske, det elektriske og det akustiske.

DE EFTERLADTE LIVE I 2022 ER:
Peter H. Olesen, som synger og skriver ordene. Det gjorde han tidligere i Olesen-Olesen og - hvis no-gen husker så langt tilbage - i Greene og Sort-Hvide Landskaber. Han har lavet musik siden begyndelsen af 1980’erne. Når han ikke skriver tekster til De efterladte udgiver han romaner og digtsamlinger. Sene-ste bog, romanen ‘Min mor’ udkom i sommeren 2021.

Michael Lund, der har spillet musik mindst lige så længe som Peter, både i egne grupper og som side-man i fx Olesen-Olesen, dengang på lap steel og dobro. Siden er han sprunget ud som komponist. Live spiller han akustisk og elektrisk guitar, Fender 6 og ikke mindst lap steel.

Og så er der Boi Holm. Han er med årene naturligt blevet duoens ‘tredjemand’: producer, tekniker, kol-lega. Han spiller på alt, hvad der kan spilles på. Live spiller han mest synthesizer, keyboards og bas.

Jakob Høyer (trommer) har spillet og indspillet med et utal af landets bedste jazz- og rockmusikere, bl.a. Raveonettes, Jakob Bro, Trentemøller, Niels Skousen og Marie Fisker.

Litterær support: Louise Juhl Dalsgaard

Louise Juhl Dalsgaard debuterede i 2011 med digtsamlingen Mit ønske om at dø er rent hypotetisk, og har siden udgivet i alt syv titler, både kortprosa, digte og romaner.
11. februar udkommer hun med sin 8. bog, romancollagen Ting jeg tænker på, på forlaget Ekbátana: Et kombineret Danmarks- og kvindeportræt fra 1970’erne og frem til i dag.

Foruden sit virke som forfatter arbejder Louise Juhl Dalsgaard også som projektmedarbejder ved Aarhus Litteraturcenter og underviser i kreativ skrivning på blandt andet Kolding Designskole.

Litterær support er en oplæsningsrække på Radar, som er iværksat af Lyd+Litteratur Festival. Projektet støttes af Aarhus Kommune og Salling Fonden.

 

Grønne omgivelser udenfor-2.jpg

Fotograf: Frej Rosenstjerne

Back