Press_Photo_2.JPG

Ryley Walker (US) / Support: Kammer

Den amerikanske fingerspillende psykedeliske jazz/folk-guitarist Ryley Walker gæster Radar til juni 2022.

Ryley Walker begyndte sin karriere i de tidlige 2010’ere, hvor han flyttede fra den lille provinsby Rockford i staten Illinois for at slå sig ned og blive en del af Chicagos indie-scene.

Efter en række DIY kassette- og vinyludgivelser, blev han i 2014 samlet op af pladeselskabet Tompkins Square der udgav hans debutalbum, hvorefter den succesfulde to’er ’Primrose Green’ blev udgivet af det anerkendte pladeselskab Dead Oceans, der blandt andet tæller Kevin Morby, Phoebe Bridges, Slowburn, The Tallest Man on Earth m.fl. Dead Oceans blev hans faste pladeselskab indtil han i 2019 startede sit eget, Husky Pants Recordings, hvor han alene i 2021 udsendte fire albums fra, blandt andet co-op albummet ’Deep Fried Grandeur’ sammen med det japanske psykedeliske band Kikagaku Moyo og hans seneste soloudspil ’Course In Fable’.

Hvor Ryley Walkers tidlige udgivelser så meget op til hans forbilleder som Nick Drake og i høj grad forsøgte at lyde som dem, har han på de seneste udgivelser fundet sin egen stil og lyd.

Support: Kammer

kammer_presse_2.jpg

Kammer er et instrumentalt projekt, der er bygget op omkring løse strukturelle idéer og musikalske skitser komponeret af Kristian Obling. Store langsomme melodier danner rammen for det guitardrevne ambiente univers, der opbygges i musikken og som farves af instrumenternes klange og søgende intervaller.

Med guitaren som udgangspunkt har Kammer på indspilninger bestået af både violin, cello, altsaxofon, trombone og trommer. Altid bevægende i det improvisatoriske spændingsfelt mellem impuls og tematisk struktur, hvor musikerne må reagere på indtryk.

På aftenen vil Kammer bestå af Markus Sollid på altsaxofon og Kristian Obling på guitar.

Back