Excelsior.jpg

Excelsior

Anja T. Lahrmann er en dansk komponist, producer og sanger, der opfandt sin musikalske persona Excelsior i 2015.

Stemmen er ofte et knudepunkt i Lahrmanns værker. Hun tilgår komposition som narrative sekvenser, hvori vokale strukturer, melodiske linjer og akkordprogressioner udfolder sig sideløbende med digitale kæder og processering, som var det svungne stier i et landskab.

Excelsior udgav sin debut-EP ”Superimposed” i 2017 på det danske label Antiphonics og 2019 udkom debutalbummet ”O Horizon” med en tilhørende kunstpublikation på The Big Oil Recording Company. Excelsior er blevet profileret af Politiken og har fået ros med på vejen af Soundvenue, Noisey, The Line of Best Fit, KALTBLUT m.fl.

Det nye album ”Fit For Fiction”, som udkommer i 2022, er en samling hybride sange, der tager form i spændet mellem meditative tilstande og bevægelser oplevet i naturen og i kroppen. Med inspiration i eklektiske lydkilder som en gammel folkemusik-lp fundet på Youtube, Kate Bushs ”The Red Shoes”-album og ukrainsk protestmusik fra 90’erne kanaliseres på både konkret og abstrakt vis historier om mytologiske såvel som moderne kvindeskæbner, bruddet med en stagneret kærlighedsopfattelse og de ekstatiske følelser, der knytter sig til komplet hengivelse.

Live er Excelsior en flydende størrelse og det musikalske set up favner derfor både solo-performances og større, udvidede bandkonstellationer. For tiden optræder Excelsior som kvartet bestående af vokal/synth, bas, trommer og guitar.

Back