Osgood_etc.png

MARS WILLIAMS, ANDREAS RØYSUM, CHRISTIAN MEAAS SVENDSEN & KRESTEN OSGOOD

I 2021 live debuterede jazztrioen bestående af træblæseren Andreas Røysum, bassisten Christian Meaas Svendsen og trommeslageren Kresten Osgood. En række optagelser fra turnéen fik stor interesse fra det Chicago-baserede pladeselskab Astral Spirits, og sammen med dem smider trioen nu en debutplade på gaden der ventes ude til september. I forbindelse med det drager trioen på en skandinavisk turné sammen med ingen ringere end den amerikanske saxofonist Mars Williams.

Williams (født 1955) var en del af det betydningsfulde AACM - Association for the Advancement of Creative Musicians – hvor han studerede under legenderne Anthony Braxton og Roscoe Mitchell. Hans karriere favner bredt, og han regnes i dag som en af de bedste kreative saxofonister på den internationale scene. Han har spillet med alt fra Billy Idol, Hal Russel og Ministry til Peter Brötzman og Ken Vandermark.

Kresten Osgood er et unikum, og har med bands som Nacka Forum, Andratx og Ikscheltaschel, samt musikalske samarbejder med Yusef Lateef, Paul Bley, Sam Rivers og Lonnie Liston Smith for længst etableret sig som et vigtigt navn på den skandinaviske jazzscene. Der er faktisk ingen som spiller som Osgood, hvilket kan forklare, hvorfor folk stadig hungrer efter at høre mere fra ham.

En af dem, som har hungret efter mere, er Andreas Røysum, som spillede med Osgood første gang i 2015. Omkring samme tid knyttede Røysum og Meaas Svendsen et stærkt musikalsk bånd, som i dag kan opleves i Nakama og Andreas Røysum Ensemble.

Det blev hurtigt klart for Osgood, Røysum og Meaas Svendesen at denne forening af (næsten for) stærke individuelle stemmer var noget helt specielt. Det er de nu klar på at tage videre med Mars Williams på holdet. Oplev det live på Radar i Aarhus 19. september 2022.

Back