EmilDeWaal+Spejderrobot.jpg

Emil de Waal + Spejderrobot

Glæd dig til at blive kastet rundt af to af Danmarks mest rutinerede eksperimenterende musikere. Emil de Waal og Spejderrobots byder denne aften på alt fra euforiske indieinficerede hymner over eksalterede funkspasmer og vaklende clubbangers til futuristisk reggae, tribalistiske fløjteudskejelser og priviligeret Yacht-tronica, når de live præsenterer deres fjerde og seneste udgivelse ”Brugt”.

I 15 år har det musikalske makkerpar Emil de Waal og Spejderrobot bevæget sig rundt i de fjerneste afkroge af den musikalske lydverden. Udover at udgøre den ene halvdel af det elektroniske afrobeat/jazzorkester Kalaha med hvem de har udgivet fem albums, har den garvede jazztrommeslager og den eksperimenterende elektroniske producer tre stærke duo-udgivelser bag sig – og en fjerde lige på trapperne.

Mens de første tre udgivelser har udforsket tre individuelle hjørner af makkerparrets musikalske genialiteter, er det fjerde skabt bogstaveligt talt i grænsefladerne mellem de foregående udgivelser. Under titlen ”Brugt” gik duoen i studiet for at optage de improvisationer som sker mellem deres regulære numre. De gik på jagt efter den vildskab, skønhed og mærkelighed i musikken, der opstår mellem de tidligere numre. De improviserede session fik dog ikke lov til at stå alene, for duoen kunne ikke lade være med at tilføje elementer som nye hooks, melodier, akkorder, fiffige percussionroller og scifi synthesizere i efterproduktionen, så hver improviseret session fik i sidste ende et helt nyt udtryk.

Pladen har været en interessant proces for de to rutinerede musikere, og nu glæder de sig til at komme ud og spille det live. For ifølge de to er det først i mødet med et publikum, at musikken rigtig bliver levende.

BAG OM MUSIKERNE:

For trommeslageren og komponisten, Emil de Waal, har drivkraften de seneste mange år været en nysgerrighed og trang til at udforske nye toner og klange, og til at komme helt ud i musikalske kroge og afkroge. Man kan næsten tale om en form for musikalsk grænseløshed, som værende drivkraften. Hvor han tidligere indgik i en lang række popkonstellationer i dansk musikliv, har han nu etableret sig som en afsøgende og eksperimenterende komponist, som stræber efter at være så åben og favnende, som overhovedet muligt.

Den elektroniske musiker og producer, Spejderrobot, har de seneste år kastet sig over at lære at spille forskellige instrumenter, der ikke på papiret virker oplagte for en person uden gribefunktion. På internettet, delte han således op- og nedture i sine bestræbelser på at lære sig at spille trommer. Foruden en interesse for lære sig at håndspille instrumenter, har han også eksperimenteret med at bruge strøm fra planter til at styre trommemaskiner og synthesizere.

Back