IT_promo.jpg

Imperial Triumphant (us)

Med et turbulent og hektisk take på eksperimentelt noise, jazz og progressiv black metal gengiver Imperial Triumphant de mest barske sider af deres hjemby, New York. Kaos, rod og farerende ved byens undergrund clasher med metropolens gengivelse som majestetisk og ekstravagant. Imperial Triumphant rammer lige ned mellem overklassen og undergrundens forfald, og gør det med en kærlighed og respekt for både deres hjemby og deres musik.

Seks udgivelser er det blevet til det seneste årti, men deres helt store gennembrud oplevede de med deres udgivelse fra 2020, ‘Alphaville’, hvor gæstermusikere som Tomas Haake (Meshuggah) og Trey Spruance (Mr. Bungle) sammen med produceren Colin Marston var med til at skabe en af de mest interessante metalplader i nyere tid.

På trods af succesen, har Imperial Triumphant ikke lænet sig tilbage, og deres seneste album, ‘Spirit of Ecstasy’ fra 2022, viser et band, der er mere eksperimenterende og søgende end nogensinde før.

Support: Laila

Musikken fortæller en stemningsfuld og romantisk historie om inderlighed, skrøbelighed og en erkendelse af livets sårbarhed blandet med en glæde over livet og en beundring af dets tvetydighed. Afsættet for musikken er mørkt og melankolsk.

Musikerne har rødder i den klassiske og den improvisatoriske musik. Det skinner i gennem i lyden og i tilgangen til og arrangementerne af numrene, en varm og akustisk lyd og improvisatoriske elementer

Laila består af Malthe Volfing Højager (Cello), Tobias Andreasen (Trommer) og Niels Bach Storgaard (Guitar). Musikken skrives af Niels Bach Storgaard og arrangeres i fællesskab af bandet gennem samspil.

Back