leizure-loose_ends_yt.png

Loose Ends + Leizure

Loose Ends

På scenen er Loose Ends konfrontatoriske som få, og det handler om ikke at stå i vejen for frontmand Holger Møller Dybro, når han eksploderer!

Musikken omfavner på én gang melankoli og vildskab, og med et simpelt set-up af to guitarer, en bas, trommer og vokal, formår Loose Ends at skabe iørefaldende melodier med massive støj-sektioner som bagtæppe.

Loose Ends er blomstret ud af den aarhusianske undergrund, med det nu hedengangne spillested TAPE som omdrejningspunkt. Kvintettens aggressive og eksplosive koncerter, får ørerne til at bløde og giver dig lyst til at stikke sidemanden en lammer.

Da Loose Ends indtog HeadQuarters under sidste års SPOT, overgav det tætpakkede publikum sig hurtigt til de unge musikere, heriblandt den tydeligt begejstrede musikjournalist David Fricke, som så på fra siden af scenen. Han kaldte dem sidenhen et af de bedste bands han havde set, i sin radio-rapport fra festivalen.

Sidste år udkom debut-EP’en ‘Yearning for Something Else’ og til marts følger bandet op med deres første album.

Leizure

Det er svært ikke at forelske sig i Leizures utæmmede lyd, når de indtager scenen med en fandenivoldsk elegance - det er dyrisk, smudsigt og sofistikeret.

Kvintetten, der blev dannet i 2016, har med hæsblæsende koncerter landet over for længst bevist, hvor fænomenale de er på en scene, men lige så ekspressivt et udtryk de har, lige så fængende er musikken, hvilket et begejstret publikum på Radar også fik at smage, da Leizure l ukkede spillestedets program under SPOT 2021.

Leizure er finfølt ekvilibrisme og buldrende urkraft. Saxofonen smyger sig skrigende om Zakarias Sandersons atonale crooner-vokal, mens de hidsige trommer taktfast driver musikken sikkert frem. Men uanset hvor selvsikkert og yndefuldt, kvintetten kaster sig over deres instrumenter, er en Leizure-koncert noget beskidt og bestialsk.

Debuten "Primal Hymns" blev af GAFFAs anmelder udnævnt til årets bedste danske post-punk-udgivelse, og til foråret kommer langt om længe opfølgeren.

Back