PlekterTour.jpg

Plekter Tour

Plekter Tour er ORAs bandudvekslingsprojekt, som skal booste den danske musikscene og sende de mange talentfulde vækstlagsbands rundt i landet

Beatrice

Skal vi dele vores hemmeligheder? - spørger Beatrice, når hun indbyder til elektronisk popfest. Beatrice er en bevægelse, en konfronterende selvironi, som opfordrer dig til at slippe dine fordomme og være ærlig med dig selv. Beatrice indfanger dig fra første frase, og med sine melodiske produktioner og kompromisløse tekster bæres du på rejsen, uden at du får tid til at se dig tilbage. Sammen kan vi forsvinde over alle byens tage. Tag med, hvis du er modig nok.

Bag Beatrice står sanger, sangskriver og producer Karen Nice i samarbejde med producer og guitarist Terkel Korreman Nielsen, som i deres stringente popproduktioner gør brug af eksperimenterende lyddesign. Tilsammen med dansksprogede tekster om naivitet, ungdom, selvironi og selviscenesættelse skaber det et feminint, kantet og dansabelt popunivers.

Signhild

Signhild er et spirrende navn og originalt pust på den unge, danske musikscene. Hun inviterer lytteren ind i et lydunivers, hvor nordisk indierock fusioneres med alternativ pop. Et lyd univers der både byder på energisk fuzzguitar, pulserende synthflader samt sårbare folkhymner, hvor lyrikken er i fokus. Signhild bevæger sig et sted, hvor der er højt til loftet og lyst til at lege med nutidens tendenser og forventinger til popmusik. Eksperimenterende akkordprogressioner og rytmiske overraskelser danner ramme om det soniske udtryk, hvor der blandt andet drages inspiration fra kunstnere som Susanne Sundfør og Radiohead. Foruden lyduniverset, har hun også noget på hjertet, og på spil, i hendes tekster. Lyrikken tager afsæt i personlige og skæve fortællinger fra en opvækst på landet i Nordjylland, identitetsforvirring og om at blive voksen og finde sine egne værdier og rødder

Styrtdyk

Styrtdyk er skrattende, fordærvet dansksproget rock. Som et ekko af Peter Sommer og Elliott Smith kørt igennem en makulator med en løs forbindelse. Her forsøger sangskriver Valdemar Dyrløv Schrøder at få ørenlyd i sin egen mentale støj: tanker om utilstrækkelighed, fremmedgørelse og en gryende fornemmelse af, at der er noget helt grundlæggende, som er fløjet over hovedet på én. Det er lyden af en blid psykose - og en håndsrækning lige så meget som et råb om hjælp.

Styrtdyk udgav i efteråret 2022 debut-EP’en Fejl 40.

På scenen akkompagneres Schrøder af et band bestående af Adam Saarup, Emanuel Pedersen, Felix Fleischer og Fredrik Fleischer.

OM ORA:

ORA er landsorganisation for alle rytmiske amatørmusikere, for vækstlaget, for øvelokalerne, for musikforeningerne her i landet. ORA bakker desuden op om alle, som støtter udfoldelsen, talentet og vækstlagene på den danske amatørscene.

Der vil ikke findes et professionelt musikmiljø, hvis der ikke samtidig er et vækstlag og et amatørmusikmiljø, hvor det hele starter!
ORA er en medlemsorganisation, som hjælper sine medlemmer med praktiske spørgsmål omkring koncertbooking, karrieremuligheder, drift af øvelokaler, lovgivning, presse og PR samt kontakt til myndigheder, spillesteder og de øvrige brancheorganisationer.

I ORA arbejder vi i alle landets 5 regioner. Derfor er der i ORAs hovedbestyrelse mindst én repræsentant fra hver region. På den måde sikrer vi, at arbejdet fordeles over hele landet og at ikke kun de større byer er repræsenterede. Der arbejdes lokalt med de ting, der er af interesse i den pågældende region.

ORAs medlemskreds består af på den ene side øvelokaleforeninger, musikforeninger, musikorganisationer, spillesteder, musikklubber og musiknetværk – og på den anden side en masse enkeltmedlemmer.

Back