band-press.jpg

Of The Wand & The Moon [SUPPORT: Mouth Wound]

OBS // Grundet akut sygdom er Kollaps nødt til aflyse alle 17 planlagte show på den igangværende turné. Det gælder også koncerten på Radar den 15. december.

Den officielle udmelding: "Due to navigating the circumstances of a medical emergency Kollaps have been forced to cancel all 17 dates of the European tour"

Vi sender vores varmeste hilsner til Kollaps.

Aftenens andre koncerter forløber som planlagt med Of The Wand & The Moon og Mouth Wound.

______________

Danske Of The Wand & The Moon bringer dyster dommedagsmusik til Radar, når de gæster os i december. Med sig har de australske industrial-legender fra Kollaps og support fra danske Mouth Wound.

Det bliver en aften med smæk for skillingen, når Of The Wand & The Moon bringer mørket og dystopien ind under huden på alle fremmødte. Of The Wand & The Moon har været en markant skikkelse på den alternative musikscene siden 1998. Debuten Nighttime Nightrhymes udkom i 1999 og Kim Larsen, som tidligere var medlem af doom-metalbandet Saturnus, startede projektet, der gennem tiden har udviklet sig til et genreblandende musikalsk mekka, der kombinerer elementer af dark folk, neo-folk og meget mere.

Deres seneste studiealbum Your Love Can't Hold This Wreath Of Sorrow udkom i 2021. Ti år efter det roste The Lone Descent fra 2011. Det nyere materiale demonstrerer Larsens musikalske modenhed og hans evne til at skabe atmosfærisk og melankolsk musik. Albummet henter blandt andet inspiration fra legendariske sangskrivere som Lee Hazlewood, Leonard Cohen og Serge Gainsbourg, samt film-soundtracks fra 60'erne og 70'erne.

Of The Wand & The Moon har arbejdet sammen med prominente navne som King Dude, Martin Hall, Uffe Lorenzen (Baby Woodrose), Bo Rande (Blue Foundation) og Sarah Hepburn (Kloster), og har spillet på store scener verden over. Bandet plejer i efteråret deres solide internationale fanbase med koncerter i blandt andet Paris, London og Bologna, og vender altså retur til Danmark i midten af december, hvor Radars publikum kan se frem til, hvad der både er blevet kaldt ”spøgelsesmusik for nattevandrer” (Devilution) og ”Klassisk neo-folk pakket ind i tusmørke og tungsindig film noir” (GAFFA).

KOLLAPS (AU) 

Oplev Melbournes industrial-legender i Kollaps, der medbringer deres dekadente og dystre lydbillede. Med sig har de blandt andet den seneste udgivelse Until The Day I Die fra 2022, der bedst beskrives som et nådesløst og mættet angreb på sanserne, og fortsætter stilen med bandets idiosynkratiske tilgang i deres skabelse af lyd.

Live tager Kollaps dig med på en rystende rejse gennem fuldstændig mørke og modløshed, et sted, hvor guitarriffs bliver smidt ud og erstattet af slagtøj og bølger af slibende forvrængning. Mange af deres instrumenter kunne snildt være samlet op på den lokale losseplads og tæller både metalskrot, fjedre og andet industrielt affald, der bruges side om side med hård percussion og periodiske bas og guitarriffs.

Melbourne-bandet er berygtede for sprængfarlige liveshows, grænsende til det voldelige, når bandmedlemmerne lever sig helt ind i den apokalyptiske støj, de leverer. De lyde, de fremtryller, er skildringen af ​​et håbløst, meningsløst verdenssamfund. Der er masser af nød at svælge i her. Klassisk 2023 kan man sige.

SUPPORT 

MOUTH WOUND 

Mouth Wound er den danske multiinstrumentalist Trine Paaschburgs soloprojekt. Hun udnytter støj, strukturerede lydbilleder, repetitive tunge elementer og krydrer det hele med live akustisk drone-sampling og voluminøse vokalteknikker. Tematikkerne kredser blandt andet om fysisk og eksistentiel utilpashed og den evige søgen efter ro. Et udtryk der er dragende meditativt, men alligevel også tangerende det masochistisk, når det opleves live.

Back