Halvcirkel_DSCF0692_Dennis Morton.jpg

Halvcirkel

Der findes ikke mange bands som Halvcirkel. En strygekvartet, som på et fundament af klassisk skoling, begiver sig ud på nye ubetrådte stier. Gruppen har gennem syv år nytænkt, eksperimenteret og udfordret det stereotype billede af en klassisk strygekvartet og er nu blomstret op og folder sig ud som en vækst der ikke lader sig ramme ind i en bestemt kasse. For med Halvcirkel er der hverken tale om mainstream- eller nichemusik: Det er en musikalsk verden som føles ny og spændende, men samtidig har trygheden af en hjemstavn. 

Gruppen har tiltrukket opmærksomhed både herhjemme og internationalt og til efteråret 2023 udkommer gruppen med deres første fuldlængde album under pladeselskabet 130701/Fatcat Records. Deres debut på det britiske pladeselskab markerer samtidig starten på et nyt kapitel for den fremadstormende kvartet. Albummet “Vida” er skrevet kollektivt, i en tid hvor verden står overfor mange udfordringer og musikken er en slags modgift til tiden hvor krig, recession, stress og klimaforandringer præger alles liv.

“Albummet er en slags collage af veje som alle bringer os tilbage til en verden hvor vi føler os trygge, forbundne og glade for at være i live” udtaler violinist Bettina Marie Ezaki.

Musikalsk set trækker “Vida” tråde tilbage igennem hele Halvcirkels fortid og man hører tydeligt de musikalske indflydelser gruppen har fået igennem tiden. Selvom Halvcirkel virker som et uplacérbart fantasivæsen, så kommer de ikke uden om at have meget til fælles med musikere som Terry Riley, Caroline Shaw, Colin Stetson og Hildur Gudnadóttir. Og det er kun et charmerende træk, at de i deres søgen efter et personligt og ærligt udtryk, blotter at de har en tydelig forkærlighed for det repetitive, minimalistiske og improviserende. 

Halvcirkel er en gruppe som uanset hvad de kaster sig ud i, bliver ved med at overraske og nytænke sig selv. Som det ligger i navnet (et åbent system som ikke er separeret fra sine omgivelser) er en af grundstenene i Halvcirkel deres samarbejder. Et imponerende resume af komponister og scenekunstnere er trådt ind i det Halvcirkelske univers og ud kommer altid et fuldstændig betagende kunstnerisk resultat.

Uanset om man kommer til koncert med Halvcirkel som die-hard fan eller om man blot er nysgerrig kulturnyder, så vil man kunne indtage sin plads med sikkerhed om at få en oplevelse med hjem. De fire musikeres indlevelse og nærvær drager dig med ind deres halvcirkel og stiller dig i centrum for en helt ny type af musikalsk bevægelse. 

Halvcirkel modtog i 2020 et to-årigt legat “Den Unge Kunstneriske Elite” fra Statens Kunstfond for deres kreative og eksperimenterende arbejde.

Back