Collider_PRESS-03_2022_photo by Nis Bysted.jpeg

Collider

COLLIDER

Collider blev skabt tilbage i 2015 af Mikkel, Johan, Troels og Marie, efter Troels introducerede sine barndomsvenner til Marie.

Synergien mellem de fire medlemmer kom til live, da de besluttede at bo sammen i en lille smadret studieplads i København.

Indspundet i en konfronterende atmosfære og akut mangel på komfort opdagede bandet en grænseoverskridende drift, der til sidst førte dem til deres første albumudgivelse.

Struktureret ud fra en stream-of-consciousness tilgang, blev albummet udviklet gennem et samarbejde undersøgelse mellem eksperimenterende rock, og folketraditionen Marie havde med sig fra duoen Kirsten og Marie.

I mellemtiden var bandet også blevet en fast bestanddel i den københavnske undergrundsscene, hilst velkommen for deres sammenstød blandinger af kompleks spontanitet, naivistisk, men alligevel aggressiv præcision og mange skiftende arrangementer.

Med tiden har Collider udviklet en unik og collage-lignende tilgang til komposition, der går ud over konventionerne af shoegaze, indie-pop og progressiv rock.

Deres seneste udgivelse 'Excessively Worthwhile' er stadig funderet i den eksplosive energi, som Collider er kendt for, men præsenterer en mere figurativ og sammenhængende tilgang til sangskrivning.

DROP

Bag kunsternavnet Drop finder man et nyt projekt fra den københavnske undergrund! Drop er Casper Munns soloprojekt, der bl.a. er kendt fra gruppen Himmelrum. Til koncerten på Radar medbringer han sit liveband og de spraglede Hyper-Gaze sange sammensmeltes i et omsluttende lydbillede, hvor publikum kan forvente et væld af catchy hooks, supersonisk guitarstøj og 90’er breakbeats!
Drop udgav i maj 2022 debutalbummet “SuperDream”, og i sommeren 2023 kan man glæde sig til opfølgeren “Filter Feeders” der lander i løbet af sommeren.
Back