The Tree and its Roots.png

The Tree and its Roots + Sylfide (solo)

RADAR og den internationalt anerkendte cellist Jakob Kullberg samarbejder om et residency i 2023, hvor Jakob Kullberg vil optræde på RADAR med tre vidt forskellige konstellationer, der alle arbejder med en eksperimenterende tilgang til vor tids musik i mødet mellem klassisk musik og eksperimenterende rytmiske genrer. Der kan købes enkeltbilletter til hvert arrangement for 135,- kr. (+ 15 kr. i gebyr) eller du kan få adgang til alle tre koncerter med kombibilletten til 185,- kr. (+ 15 kr. i gebyr)

Denne aften kan du opleve Jakob Kullberg i selskab med blandt andre Henriette Sennenvaldt.

The Tree and its Roots er en gruppe bestående af Kullberg og fire jazzmusikere i mødet med indiesangeren Henriette Sennenvaldt. Sammen fortolker de musik af Kullberg, Sennenvaldt og Per Nørgård. Musikken bærer præg af fri improvisation, eksperimenterende sange med afsæt i populærmusikken samt moderne klassisk musik. En gedigen stilistisk smeltedigel med Kullberg og Sennenvaldt's sange som generator for nysgerrig musikalsk udfoldet.

ØVRIGE KOMMENDE KONCERTER I RESIDENCY-SERIEN:

28. September 2023 : Kullberg & Bangsø Duo
Den danske duo bestående af cellisten Jakob Kullberg og guitaristen Jakob Bangsø har, siden deres samarbejde begyndte i sommeren 2020, på kort tid opnået anerkendelse for deres vedkommende og nyskabende programkoncepter, der demonstrerer deres virtuose instrumentalspil i såvel traditionelle, klassiske værker, som i nye værker skrevet specielt til duoen af fremtrædende komponister. Ved koncerten på RADAR vil man høre den mere klassiske side af Kullberg musikerskab sat i relief af en fri koncertform, hvor de to musikere uden aftaler spontant skaber forbindelser til musik fra deres repertoire i kraft af improvisation. Ved koncerten fremføres et nyt værk af Nikki Martin, et nyt værk af den berømte amerikanske komponist John Corigliano samt musik af Clara og Robert Schumann sat overfor sange af Eivind Buene.

Sylfide (solo)

Sylfide forener den nordiske folketradition med eksperimenterende moderne sangskrivning og favner nutiden med feminin styrke og sensitivitet. Alene på scenen, kun bevæbnet med harpen og en bunke pedaler, både spejles og forvrænges fortiden gennem elektroakustiske effekter, grynnede reallyde og minimalistiske beats.
Teksterne trækker også på vores fælles kulturarv og bearbejder temaer som national identitet og femininitet - alt sammen med grunding i fortiden og med blik mod fremtiden.
Helene Dorthea Tungelund, harpe, vokal & elektronik