dmvb_noknox.jpg

DMVB & No Knox

DMVB

De Må Være Belgiere var en del af den oprindelige postpunkscene i start-80'erne. Bandet hørte hjemme i Aarhus og huserede på spilledestederne i byen. Bandet er gendannet og spiller fængende melodisk og støjende guitardreven postpunk på dansk.

De Må Være Belgiere har netop færdigindspillet deres kommende album. Det bliver det 3. album siden gruppens genkomst i 2019 med det anmelderroste album "Tiden bøjer af" og sidste års udgivelse "Paradis". Det nye album udkommer i februar 2023. Titlen er "Antagonist".

Udover pladeudgivelserne har De Må Være Belgiere markeret sig ved en række koncerter rundt i Danmark. GAFFA skrev om den første comeback koncert:

"Guitaristerne Jesper Hede, Nils Skovbjerg og Stefan Weinreich dannede en massiv og vellydende guitarvæg der både gav energi og dynamik. En stor kollektiv indsats bakket blændende op af bassist Jacob Leth og trommeslager Mark Winther. Et imponerende comeback og en stilsikker koncert."

Jacob Wendt Jensen, Jyllands-Posten, skriver om seneste koncert:  

"De Må Være Belgiere er bedre end nogensinde. I 'Sol og Måne' kæmper et storhit på at komme ud. Bandet fortjener et meget større publikum. Igår var de sidste 6-7 numre det fedeste musik jeg har set på en scene i 3-4 år. Længe leve live-musikken."

No Knox

No Knox blev dannet i Rødovre i 1977. 45 år senere betragtes de af mange som et af Danmarks allerførste punkbands side om side med grupper som Sods (senere Sort Sol) og som en slags anarkistisk bannerfører inden for genren.

Den danske gruppe skilte sig dog ud med deres eksperimenterende tilgang til genren, der hentede inspiration fra både verdensmusik til hvirvlende improvisation.

Bestående af Per Buhl Acs (bas, vokal), Niels Thomsen (guitar, vokal), Jesper Reisinger (guitar), Svend Bjerre Overgaard (trommer) og senere Vagn Erik Olsson (sax), havde No Knox en kaotisk og improviseret tilgang til musikken, der ofte bød på et virvar af spontane indfald. Senere blev bandets kompositioner mere strukturerede og groovede, dog uden nogensinde at gå på kompromis med den anarkistiske grundform, der var indlejret i gruppens DNA.

Bandet debuterede live i 1978 på Månefiskeren på Christiania sammen med Sods og Elektrochok, hvor Rødovre-gruppen blev sammenlignet med The Residents og Captain Beefheart af fanzinet Iklipsx. Siden spillede de til mange af de første danske punkfestivaler som Concert of the Day, Pære Punk, Concert of the Moment, Concerto de Nobrainos insanos, Nosferatu Festival og mange flere.

No Knox optræder med 1979 holdet Niels Thomsen, Vagn Olsson, Per Buhl Acs og en gæst fra samme æra.

Back