kalaha_hilalkaya_2022_03_square_photo2_feyyaz_oztufan.jpg
Fotograf: Feyyaz Oztufan

Kalaha

”Kalaha skaber en festlig mosaik af det bedste fra alle verdner” skrev Informations Louise Rosengreen ved anmeldelsen af gruppens tredje album, 'Mandala' fra 2019. Og her rammer hun lige ind i kernen af Kalaha, der består af nogen af de stærkeste musikalske kræfter på tværs af den danske musikscene.

Udover at være et ekstremt medrivende og højenergisk live-band, er Kalaha kendt for at være evigt udforskende i deres søgen efter musikalske grænseområder og geografiske spektre.

Bestående af trommehelten Emil de Waal, Jens ‘Rumpistol’ Christiansen, Niclas Knudsen (Ibrahim Electric)  og Anders Stig Møller (bl.a. Turboweekend & Dizzy Mizz Lizzy) har Kalaha formået at skabe et helt unikt univers et sted mellem roots, jazz og elektronisk og har med inkluderingen af Hilal Kaya på vokal, desuden fået et endnu stærkere anatolsk udtryk med en smuk klang.

Kalaha er kendt for at sætte ild i dansegulvet og bringe publikum i trance.

Som lytter er du det ene øjeblik på hæsblæsende biljagt igennem bazaren i Istanbul, og i det næste svæver du i rummets kosmiske evighed, for derefter at lande i en støvet landsby i Mali.

Elementer fra alt fra syre-rock og improviseret jazz til anatolsk funk og acid techno har været en del af Kalaha's udtryk siden starten i 2013 og har været med til at sikre dem bl.a en Danish Music Award og en Carl Prisen samt adskillige nomineringer.

Kalaha består af:
Niclas Knudsen: Guitar & talk box
Emil de Waal: Trommer& percussion
Jens ‘Rumpistol’ Christiansen: Synths & vokal
Anders Stig Møller: Bas & laptop
Hilal Kaya: Vokal

Back