Tvaers.jpg

Tværs (DK/NO/CA)

RADAR og den internationalt anerkendte cellist Jakob Kullberg samarbejder om et residency i 2023, hvor Jakob Kullberg vil optræde på RADAR med tre vidt forskellige konstellationer, der alle arbejder med en eksperimenterende tilgang til vor tids musik i mødet mellem klassisk musik og eksperimenterende rytmiske genrer. Der kan købes enkeltbilletter til hvert arrangement for 135,- kr. (+ 15 kr. i gebyr) eller du kan få adgang til alle tre koncerter med kombibilletten til 185,- kr. (+ 15 kr. i gebyr)

Denne aften kan du opleve Jakob Kullberg i musikkollektivet Tværs.

Tværs er et nydannet musikerkollektiv bestående af komponisterne Niels Rønsholdt og Eivind Buene, guitarististen Jakob Bangsø, den canadiske folkemusiker Bradley Axmith samt Jakob Kullberg, der ligesom Rønsholdt og Buene både agerer komponist og musiker i ensemblet. Med en genreudvidende tilgang har gruppen til formål at undersøge og udfordre, hvad vor tids musik er og kan. Fire af de fem musikere er højt etablerede profiler inden for den klassiske verden, og alle arbejder med interessen for grænselandet mellem etablerede stilarter.

SE VIDEO PÅ VIMEO.

Personel
Jakob Kullberg, lead-vokal og cello
Niels Rønsholdt, lead-vokal og basukulele
Eivind Buene, lead-vokal, stålstrengsguitar og klaver
Jakob Bangsø, klassisk guitar
Bradley Axmith, banjolele

ØVRIGE KONCERTER I RESIDENCY-SERIEN:

08. Juni 2023 kl 20.00 : The Tree and its Roots
The Tree and its Roots er en gruppe bestående af Kullberg og 4 jazzmusikere i mødet med indiesangeren Henriette Sennenvaldt. Sammen fortolker de musik af Kullberg, Sennenvaldt og Per Nørgård. Musikken bærer præg af fri improvisation, eksperimenterende sange med afsæt i populærmusikken samt moderne klassisk musik. En gedigen stilistisk smeltedigel med Kullberg og Sennenvaldt's sange som generator for nysgerrig musikalsk udfoldet. 

28. September 2023: Kullberg & Bangsø Duo
Den danske duo bestående af cellisten Jakob Kullberg og guitaristen Jakob Bangsø har, siden deres samarbejde begyndte i sommeren 2020, på kort tid opnået anerkendelse for deres vedkommende og nyskabende programkoncepter, der demonstrerer deres virtuose instrumentalspil i såvel traditionelle, klassiske værker, som i nye værker skrevet specielt til duoen af fremtrædende komponister. Ved koncerten på RADAR vil man høre den mere klassiske side af Kullberg musikerskab sat i relief af en fri koncertform, hvor de to musikere uden aftaler spontant skaber forbindelser til musik fra deres repertoire i kraft af improvisation. Ved koncerten fremføres et nyt værk af Nikki Martin, et nyt værk af den berømte amerikanske komponist John Corigliano samt musik af Clara og Robert Schumann sat overfor sange af Eivind Buene.

Back