Vessel+Mellemblond.png

Vessel + Mellemblond

Vessel

Vessel´s sange er kendetegnet ved en sjælden koncentration og tålmodighed. Musikken er på samme tid traditionsbevidst og nysgerrig, og rummer en upåfaldende kompleksitet, der ikke nødvendigvis åbenbarer sig ved første lyt.

Ikke mindst lyrisk bliver der denne gang afsøgt nye udtryksmuligheder. Vessel taler til sin samtid, men knytter an til en større historisk og kunstnerisk kontekst, end vi almindeligvis møder i dansk sangskrivning. Det er dødsens alvor, men Vessel ser aldrig sort, og insisterer på lys og poesi.

Live gengiver Vessel musikken med samme elasticitet og lydhørhed, som man kan opleve ham de fem susccesfulde albums han har bag sig. Det er dæmpet og detaljerig musiceren, med lyrikken i centrum, et glimt i øjet og masser af plads til lytteren.

Mellemblond

Siden 2009 har den danske sangskriver Kristoffer Munck Mortensen under navnet Mellemblond sat nye standarder for, hvordan dansksproget rock kan lyde. Det er i årenes løb blevet til fem Steppeulv-nomineringer, topplaceringer på mediernes årslister, airplay og anmelderros for både musikken og teksterne. Der er bred enighed blandt landets toneangivende sangskrivere om, at Mellemblond kan noget særligt!

I 2021 udkom han med det seneste album, 'En Jordisk Chance', hvor han har bevæget sig væk fra det akustiske på den foregående plade, 'Solregn', og igen sat strøm til produktionerne og på en helstøbt facon bundet forskellige musikalske udtryk sammen, så han kommer forbi disco-inspirerede numre, støjende, distorted guitar-rock og indfølte ballader.

Back