ManiMatta1.jpg

SPOR Festival: Ø

Ø er en 30 minutter lang åndedrætssymfoni skabt af den taiwanske kunstner og komponist Ying-Hsueh Chen for otte kvinder, der over tid forvandler sig til et hviskende strygeorkester.

Symfonien bliver uropført af musikkollektivet Damkapellet og udforsker alt fra den blideste feminine udstråling til dets kontra punkt i det maksimale. Ved hjælp af en simpel koreografi og scenografi bliver grænsen mellem publikum og performer fuldstændigt opløst.

Om Ying-Hsueh Chen
Ying-Hsueh Chen er en taiwanesiskkunstner med base i Danmark. En visionær og alsidig musiker af høj international kaliber, kendt for hendes mangfoldige evner, medrivende tilstedeværelse på scenen og hendes overbevisende fortolkninger af ny musik.

Hun er primært slagtøjsspiller, og udover hendes ekspertise i klassisk og nymusik har hun i de sidste par år udviklet sit eget improvisations-og kompositionssprog. I de sidste 12 år har hun arbejdet tæt sammen med en række danske komponister, så som Louise Alenius, Fuzzy og Line Tjørnhøj. Hun har også haft flere cross-over produktioner med danske rytmiske musikere, f.eks. Bisse og August Rosenbaum.

Ying-Hsuehs soloalbum “Dark Radiance” vil blive udgivet af Dacapo Records i 2023.

Om Damkapellet
Damkapellet blev grundlagt i 2016 på initiativ af Mika Persdotter Svensson og havde sin debut som fuldt ensemble samme å r i Koncertkirken, København, hvor de fejrede den internationale kvindedag. Siden da har de optrå dt og holdt foredrag om kvindelige komponister og kønsstrukturer på festivaler som Talk Town (DK), Kvindemusikfestival (DK) og lavet deres egne events og arrangementer.

Damkapellet modtog i 2021 Carl Nielsen & Anne-Marie Carl Nielsens Talentpris som komponister, og består i dag af 20 medlemmer fordelt mellem København, Malmø og i Oslo.

 

Koncerten er en del af SPOR Festival - Nordens førende festival for lyd- og tonekunst. Alt billetsalg varetages af SPOR Festivals billetpartner. Spørgsmål til arrangementet bedes henvendes til SPOR Festival via www.sporfestival.dk.

 

Back