MartinAhm_CodeElektro_Photocredit KristianArnesen 4896x3264.png
Fotograf: Pressefoto

Code Elektro

Dystopiske Sci-Fi-agtige musiklandskaber, neon skylines og cyberpunk-nætter med syreregn.

Radar og Aarhus får besøg af Code Elektro, så boot up din indre science fiction-nørd og forbered dig på at blive transporteret til en anden verden af lyd. Code Elektros musikalske univers er karakteriseret ved brugen af analoge synthesizers og sound design, der er fyldt med Sci-Fi associationer og henleder tankerne på soundtracks fra blandt andet Blade Runner og TRON: Legacy.

Code Elektros albums har vist sig særligt populære blandt synthwave og sci-fi-entusiaster verden over, og er blevet trykt i flere vinyl-oplag. GAFFA har kaldt Code Elektro: ”Dansk Synthwave i International Klasse” og kvitteret med fem stjerner.

På Spotify alene har Code Elektro over 120.000 månedlige lyttere og millioner af streams. Populariteten stiger lige nu takket være film og serier, der trækker kulturelle tråde til 70’erne 80’erne – Stranger Things, TRON:Legacy og Blade Runner 2049.
Kort sagt: En unik lydmæssig og visuel oplevelse med god lyd og spektakulære visuals med fremtidsscenarier, dystopiske robotter og neonfarver.

 

SUPPORT: Bear and the Bird

Bear and the Bird er tung industri og højspænding, der møder natur og drømme, og danner historier og relationer. Musikken rummer ekspressiv instrumental historiefortælling med cinematisk lyd og ekstensiveret dynamik. De fortalte historier og det musikalske udtryk har deres markante diversitet – ligesom fuglen og bjørnen.

Den seneste udgivelse December Darkness er en episk fortælling i fire akter, komponeret med cello og piano med inspiration fra ideerne bag klassisk komposition, men musikken er elektronisk, industriel, dynamisk og kraftfuld. Koncerten i november vil være release-koncert for netop December Darkness.

Bear and the Bird har oprindelse i Aarhus og musikken er produceret og komponeret af Rasmus Teglbjærg Bendtsen. Han har en kandidatgrad i lyddesign, og har lavet musik i mere end ti år – både jazz, klassisk, dub, pop, elektronisk musik og filmmusik. Han udgav sin første ep med sine egne jazz og klassiske pianokompositioner i 2003, og har sidenhen været involveret i en lang række projekter.

BATB_RM.jpg
Back