8_Astrid Engberg_Presse_by Mira Campau_2023.jpg

Astrid Engberg

NYT ALBUM: Politiken har kvitteret med fem hjerter under overskriften "Debuten var fremragende. Hendes andet album vælter dig omkuld."

Den prisvindende sangerinde, producer, komponist og DJ Astrid Engberg har netop udgivet ærlig og storladen albumtoer med en hyldest til intuition. Nu kan du opleve hende live, når hun gæster Radar den 28. oktober.

Det nye albumudspil fra Astrid Engberg Trust er blid nordisk soul/noir med vokalharmonier, blæsefraseringer, strygerarrangementer, dynamiske skift, langstrakte soniske flader, legende percussion og meget mere. Albummet er en opfølger til debutalbummet Tulpa, et inderligt indblik i en voldsom hjernerystelse og fortællingen om at arbejde sig frem til godt mentalt og fysisk helbred gennem musikken.

Trust er en kærlighedserklæring til intuition. Et album skabt med en legende glæde og ud af taknemmelighed og tillid til det der er, lige nu. Astrid har tidligere været tvunget til at give sig selv ro, tid og plads – til at vælge fra i livet – og det har været en åbenbaring for hende, fordi det har givet plads til, at andet vælges til, eller opstår af sig selv. Hun skaber sin musik intuitivt; ved at skabe et mentalt frirum, gå ned i tempo og fokusere på sin tilstedeværelse i nuet, kan hun lytte til sit indre og lade kompositionerne opstå.

”Jeg har ikke kunnet holde langvarige øvere og indspilningssessions, så pladen er lavet ved at give plads til at lytte. Til at lytte til verden omkring mig og den musik der spiller inde i mig. Albummet er derfor en hyldest til intuitionen som en guidende kraft og dennes værdi; et modspil til meget af den praktik der fylder i hverdagen som succeskriterier og noget, man kan tjekke af. Værdien i at finde ro og give plads kan ikke måles og vejes, men den er mindst lige så vigtig. Og selvom musik ofte skabes ved hjælp af kasser og strukturer, kan kunsten også vise sig gennem andre veje og det, der kommer indefra."

Astrid har skabt Trust som nybagt mor, hvor der bliver vendt op og ned på alle strukturer, praktiske gøremål og hvor det følelsesmæssigt kan være lidt af en rutsjetur. Her har nøglen for hende været at forholde sig åbent til nuet og at have tillid til sin intuition. Herigennem er albummet opstået frit som en løbende proces.

"Det meste af pladen er skrevet inde i mit hoved, f.eks. mens jeg gik tur med vores baby, og så indspillet i studiet eller hjemme i de korte perioder, når hun sov eller var i dagpleje. Det har været en virkelig sjov proces og jeg har nydt at få afløb for alle de her følelser og alle de melodier, der opstod, når jeg sang for hende – og i forhold til at blive mor i det hele taget."

Trust er opfordringen til at vælge fra og skabe et rum til egen eksistens – uden nødvendigvis at have været ramt af stress, hjernerystelse eller andre skelsættende oplevelser. Det er et modspil til nutidige arbejdsforhold og vores højtempo-inficerede præstationskultur, men også en inspiration til en alternativ tilgang til livet, udtrykt gennem musik:

"Mit håb er, at dem der har brug for det, kan føle sig mødt i min musik, at de kan læne sig tilbage i lyden, ordene og cirklerne af melodier, der fletter ind og ud af hinanden og tænke ’ah, hun forstår mig’."

Astrid_Engberg_Foto_Kia_Hartelius.jpg

SUPPORT: AIERFREIA

AIERFREIA er en sangskriver og producer, der byder enhver velkommen i hendes snørklede tekstunivers og krøllede lydbillede. Det, hun bringer til bordet, er flabet DIY indie pop akkompagneret af legesyge ord og melodier, som bliver hængende i hovedet. AIERFREIA har håndplukket elementer af en bred skare af genrer, og puttet dem alle i en gryde. Med hende bliver dansen og musikken ét og tonerne flyder ud i hænder og fødder.

pressefoto1_AIERFREIA.png
Back