Fredagsbanner.jpg
Fotograf: Pressefoto / Adda Elling

Lyd+Litteratur Festival 2023

To stærke festivaldage i krydsfeltet mellem musik, litteratur og lydkunst

I år kan Lyd+Litteratur Festival endnu engang byde velkommen til to stærke festivaldage i krydsfeltet mellem musik, litteratur og lydkunst. Det hele sker på Radar i Aarhus.

På Lyd+Litteratur Festival 2023 optræder:

FREDAG D. 6. OKTOBER
GNOM & Jonas Eika
Rahbæk Due Sørensen
Alle Himlens Fugle 

LØRDAG D. 7. OKTOBER
Ida Marie Hede & Cisser Mæhl
Blue Lake & Fine Gråbøl
Kiosk

OBS: Der kan købes partoutbillet til begge dage via billetlinket til højre.

____________

I år optræder forrygende GNOM sammen med forfatter Jonas Eika, som blandt andet står bag novellesamlingen Efter Solen, der blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris i 2019. GNOM er trommeslager, komponist og producer Anders Bach, som tidligere i år udgav det stærkt personlige og genrenedbrydende album Bitumenic.

Fine Gråbøl, som vandt Bogforums Debutantpris i 2021 for sin roman Ungeenheden, der beskriver det fælles liv for en gruppe unge i psykiatrien og deres hverdag på et bosted, optræder sammen med komponist, instrumentbygger og citerspiller Blue Lake. Det er værd at bemærke, at det amerikanske musiksite Pitchfork har hædret Blue Lakes seneste album Sun Arcs ved at fremhæve det i deres navnkundige Best New Music-kategori.

Derudover vender Ida Marie Hede & Cisser Mæhl tilbage på festivalen. Efter deres vidunderlige debutoptræden i 2021, hvor Lyd+Litteratur Festival havde sat dem sammen, har de fortsat samarbejdet og er godt i gang med at færdiggøre et helt album. Med udgangspunkt i den postapokalyptiske roman Alle Himlens Fugle optræder desuden forfatter og bogens ophavskvinde Rakel-Haslund-Gjerrild sammen med komponist og musiker Signe Marie Svennum i et projekt opkaldt efter romanen.

Vi får også besøg af Rahbæk Due Sørensen, som består Mikael Rahbæk Andreasen, der normalt benytter sig af kunstnernavnet Kloster, digter Mirian Due og guitarist Nicklas Sørensen fra blandt andet Papir og Skammens Vogn. De er i færd med at færdiggøre albummet 'Hjertet har ingen stat', som består af nye alternative åndelige sange og salmer.

Sidst men ikke mindst har vi den audiopoetiske kvintet Kiosk. Med vid og kant funderer bandet over livets meget store og meget små spørgsmål og tilbyder et stemningsfuldt refleksionsrum, hvor poesi og musik smelter fuldstændig sammen – senest på albummet Drift.

____________

PRIS:
130 DKK/dagsbillet
200 DKK/partoutbillet

Begge dage åbner dørene kl. 19.00 på Radar og første koncert starter kl. 19.30.

Køb billet via billetlinket eller i døren.

OBS: Til arrangementet vil der være opstillet et begrænset antal stole og derudover være ståpladser. Stole besættes efter først-til-mølle-princippet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig en siddeplads.

 

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond og Aarhus Kommune.

Back