2.SPDSPDSPDSPDS_(1).jpg

Smag På Dig Selv [UDSOLGT]

En trommeslager og to saxofonister. Så simpel er opskriften på et af nordens vildeste live-bands. Det smager af punk, det smager af jazz, også lidt af pop, hip-hop, afro-beat og måske noget 90’er-dance. Christianshavner-trioen Smag På Dig Selv er indbegrebet af instrumental eufori – farlig, fremadstormende, forførende og fri.

De tre venner i Smag På Dig Selv slog deres saxofoner og trommer sammen i 2018 med en vision om at sparke folk ud på dansegulvet og skubbe til grænserne for den gængse koncertoplevelse og genreforståelse og har siden da huseret i den danske undergrund og efterladt scener, dansegulve og publikummer i sveddryppende ekstase.

Med blot en enkelt EP i bagagen har SPDS de seneste 5 år spillet utallige koncerter over hele landet samt i Rusland og har etableret sig som et balstyrisk live-fænomen i mange undergrundsmiljøer. Foruden deres utrættelige techno-inspirerede energi, har de gjort sig bemærket med brugen af alt fra nordisk strubesang, digtoplæsninger og industrielle rekvisitter på scenen. Anmeldere på årets Roskilde Festival havde aldrig hørt noget lignende, og Politikens anmelder var efterladt i chok efter trioens koncert på Huset under Copenhagen Jazz Festival.

SUPPORT: SKT. DELARGE

Den 27-årige rapper og producer Skt. DeLarge er et kontrastfuldt individ. Han inviterer lytteren ind i et poetisk rum, hvor vrede og skrøbelighed får lige meget plads. Med et ekspressivt billedsprog og et skævt men selvsikkert flow, portrætterer han problematikker ved giftig maskulinitet, popkultur, fremmedhad og selviscenesættelse, hvor kritikken peger både ind og ud. Hans tekstunivers er velovervejet og sætter med satirisk og løssluppen tilgang spørgsmålstegn ved, hvad det vil sige at være et godt menneske. Han råber af en smadret verden, men er opmærksom på, at han også er en af de idioter, der ødelægger den.

Skt. DeLarges produktioner er eksperimenterende og skæve. Når energien er højest, mærker man bassen i brystet imens bragende trommer og forvrængede elektroniske elementer får lov at spraypainte væggene og byde op til piratfest. Han leger med en dynamik, hvor de punkede, buldrende og moshpitindgydende beats, kan skifte til intime og syrede instrumentaler, der giver plads til forsigtighed og fokus på de nøje udvalgte ord.

I 2023 har Skt. DeLarge udgivet 2/3 af sangcyklussen SLÅGRÆDHAD. Sangene udforsker tematikker såsom glorificering af vold og frygten for at blive set som svag og skrøbelig; særligt som mand. Sangene bærer præg af personlige skildringer og er et billede ind i Skt. DeLarges dualistiske tilgang til problemerne, hvor han ofte finder sig selv i både rollen som kritiker og kritiseret.

På scenen er Skt. DeLarge en ren energiudladning. Indlevelsen og spillet mellem menneske og musik smitter fra scenen, imens ordene, der bliver spyttet ned i membranen og ud gennem højtalerne, trækker opmærksomheden til sig, så man ikke længere ved om man skal lytte eller danse med. Hans koncert på UHØRT Festival i 2020 var i sin tid en favorit hos både GAFFA og SOUNDVENUE. Han har siden spillet koncerter med navne som FVN, føl som, Lucy Love, Lydmor foruden en supportkoncert med Denzel Curry på et fyldt Store Vega.

Skt. DeLarge SLAAGRAEDHAD 02 (Foto_ Kamilla Rieder).jpg
Back