HOLM_live_radar.png

HOLM

Da sangskriveren og frontmand i Yung, Mikkel Holm Silkjær, satte sig ned i efteråret 2020 for at skrive albummet Alien Health – hans andet album som solo artist - var det midt i en svær tid.

”Årene med corona har været utrolig svære for rigtig mange mennesker,” siger Mikkel ”men som musiker må jeg sige, at de sidste par år har været ubeskrivelig hårde, næsten ødelæggende”. Det endte med at være i litteraturen, at Mikkel Holm Silkjær fandt inspirationen til at arbejde med de tunge følelser, der plagede ham. Holms debut album som soloartist fra 2022 Why Don’t You Dance, udsprang også af bøgernes verden, især med inspiration fra amerikanske Raymond Carver. Denne gang var det den ungarske forfatter Àgota Kristóf, der gav Mikkel et kreativt spark.

”Hun skriver om at føle sig fremmedgjort, og ikke at have det godt med sig selv,” fortæller Mikkel. Under skriveprocessen vendte Mikkel Holm Silkjær hjem og boede hos sin mor ved industrihavnen i Aarhus, og en række reflekterende og følelsesfulde sange begyndte at dukke op i Mikkels kompositioner.

”Forestil dig at du ser på dit eget spejlbillede og din egen opfattelse af dig selv så intenstgennem en periode, at det hele pludselig falder fra hinanden,” forklarer Mikkel ”og på ettidspunkt ender man med at blive helt fremmed over for sig selv”.

Da den nu 28-årige musiker ankom til Sauna Studio i december 2021, for at indspille de nye sange til Alien Health besluttede han at ”forbyde” brugen af dub, en teknik hvor man i mixningen laver flere lag af lyden ovenpå hinanden. ”Det du hører på pladen, er det vi fire spiller sammen i et rum,” forklarer Mikkel om de stærke, kantede og relativt korte rock numre, som man kan finde på albummet.

SUPPORT: Inventory

Med afsæt i en kærlighed til de mere skæve og introspektive bands fra 90’ernes alt rock-scene, laver københavnske Inventory musik, der er lige dele inspireret af Red House Painters’ slowcore-hymner og Tortoises legesyge og jazzede post-rock. Det er guitardrevet rock, som rummer både det uventede, det skæve og det lindrende. Inventory udgav i marts ’23 deres debut-ep Memory Is A Plow.

jan23-3.jpg
Back