ELBA_Fotograf_SebastianVistisenToft.jpg

ELBA [SUPPORT: giddy goye]

Oplev en af Danmarks mest lovende popartister, når Elba indtager Radar i foråret 2024. Hun serverer catchy og kontrastfyldt indiepop med en stærk vokal og personlige tekster i centrum.

“Det er en blanding af en underfundig, elektronisk lyd blandet med rockede elementer og sindssygt fine popmelodier, som bare hænger ved, og som gør, at jeg får gåsehud, når jeg hører dem.” Sådan beskrev P3-vært Ena Cosovic ELBA’s debutalbum Teardrops & Blind Spots i starten af 2023 og tilføjede desuden, at albummet var "fuldstændig fantastisk" og roste det for at have en unik og inderlig kvalitet.

Det er både sårbart og inderligt, energisk og festligt, når ELBA indtager scenen. Bag kunsternavnet står vokalist og musikalsk håndværker Ellen Bathum, der gerne tager personlige og udfordrende emner op i sit fængende tekstunivers, hvor menneskelige følelser som stress, jalousi, sexisme og selvkærlighed ofte er på dagsordenen.  

På livefronten har ELBA efterhånden også markeret sig positivt. I 2019 lukkede hun Countdown-scenen på Roskilde Festival til både publikum og anmeldernes begejstring. Derudover har hun blandt andet spillet på Smukfest, SPOT Festival, Alive Festival og til CopenhagenPride. Dertil har hun modtaget henholdsvis fire og fem stjerner fra GAFFA for sine liveoptrædener – blandt andet med ordene: "(...) ELBA kondenserer kvalitet på et anerkendelsesværdigt stærkt niveau.”

Flere singler har været i rotation på P3 og P4, og har fået pladser på de efterhånden afgørende playlister som ”New Music Friday Danmark”, ”New Music Friday Norge”, ”New Music Friday Finland”, og ligesom flere af hendes sange fra debutalbummet "Teardrops & Blind Spots", som hun udgav i starten af 2023, er blevet tilføjet til "Equal Danmark" og "Nye Danske Hits” på Spotify.

Debutalbummet og bagkataloget – inklusive ep’en Speak og singlerne ”700 Angels” og ”Sirens” – har international pondus, og i livesammenhæng besidder ELBAs musik den type schwung, der ikke bare kan skaffes i metervare. Med en imponerende samling velskrevne og veleksekverede hits i bagagen er der ingen tvivl om, at ELBA har alt hvad der skal til, for at levere en vaskeægte popfest af dimensioner, når hun gæster Radar.

 

SUPPORT: giddy goye

Musikken er engelsksproget, energisk og storslået pop, med kække og ufiltrerede tekster om 20’ernes op- og nedture, kærlighedsrelationer og opvæksten i Vestjylland. Bag kunstnernavnet giddy goye gemmer sig 24-årige Birgitte Kolby, der på denne aften vil spille et nedbarberet set med sin pianist Alfred Lassen.

Du har måske oplevet giddy goye på sidste års Uhørt Festival, Distortion eller på SPOT i 2022. Hun har siden 2021 spillet en lang række koncerter på nogle af landets største scener og udgivet tre singler igennem pladeselskabet 100blaa, der alle er blevet godt modtaget hos blandt andet Bands of Tomorrow og GAFFA.

giddy goye_Ece Nur Kilic1.JPG
Back