TABLOIDPRESS_Credit_Nikolaj_Ahrenst_1.jpg
Fotograf: Nikolaj Ahrenst

Tabloid

Fem af landets fremmeste musikere fra pop- og jazzscenen er gået sammen i Tabloid.

Deres fælles cv er respektindgydende for enhver, der kender lidt til den danske musikscnen. Tabloid består af Jadas musikalske højre hånd, Malthe Rostrup, den ene halvdel af Bremer/McCoy Jonathan Bremer, den nye jazzgenerations mest renommerede saxofonist Oilly Wallace, trommeslageren fra blandt andre Nik & Jay og Drew Sycamore Felix Ewert og guitarist, komponist og initiativtager Johannes Wamberg.

Der er altså dømt musikalsk kvalitet for alle pengene, når Tabloid indtager Radar i midten af april. 

Johannes Warmberg var som mange udøvende kunstnere i mange år optaget af omverdenens blik på ham og drevet af at tilpasse sine tekniske evner og sin lyd til det blik. Han opdagede dog, at han savnede nerve, impulsivitet og menneskelighed, og det har han forsøgt at tage med ind i supergruppen.

”Jeg håber, at man i Tabloids musik kan mærke essensen af min personlige udvikling: At man ikke skal putte sig selv ned i en boks. Ikke dømme sig selv, ikke begrænse sig selv. Man bliver sit eget fængsel, og så oplever man ikke nye ting, men kun de samme ting igen og igen. Hvis bare en smule af det budskab kommer ud, er jeg glad.”

I processen med deres andet album Open Mind fra 2023, har Tabloid udviklet sig fra primært at være Warnbergs personlige mission, vision og projekt til at være et egentlig band. Her slap han de kreative kræfter fri, og i stedet for at tænke alt til ende, så skrev Wamberg ukomplicerede og umiddelbare melodier, som på to sommerhusture til Kyndeløse blev færdiggjort af fællesskabet og formet til fulde numre.

”Alle har været klar på at prøve sig selv af i den her ramme. Vi kommer fra at arbejde i nogle konstellationer med klare idéer om, hvad det skal munde ud i, og vi var spændte på at sænke forventningerne til os selv og lade kollektivet bære det. Vi er alle fem nogle karakterer med egne stemmer. Både personligt og musikalsk. Men der er overraskende lidt ego, når vi spiller sammen, og det synes jeg, man kan høre,” siger pianist Malthe Rostrup.

Karaktererne i Tabloid er:

  • Bassisten Jonathan Bremer, indbegrebet af zen.
  • Trommeslager Felix Ewert, en spradebasse, der har siddet på de største scener.
  • Det er den virtuose, men ydmyg saxofonist Oilly Wallace.
  • Det er den eftertænksomme Malthe Rostrup, der som Jadas producer har vist sin fornemmelse for rum og arrangementer.
  • Og i midten melodimager Johannes Wamberg, der med sin åbne invitation og engagerende facon har skabt et særligt rum.

Med 2023-udgivelsen Open Mind har de lavet et album, der filtrerer ingredienser fra Steely Dan – og i særdeleshed frontmand Donald Fagan – jazzkoryfæer som Bill Evans og John Coltrane, 90’er-r&b og cool J-pop. Der er også visse afstikkere, som eksempelvis et countrynummer hist og en discobanger her. Men med en klarhed, som mange straks tænder på. 

Vi glæder os til at se dig <3 

Back