Allen Anjeh_BY CHANTAL AZARI #2.JPG
Fotograf: Chantal Azari

Allen Anjeh

Med sit take på r&b og neo-soul bringer Allen Anjeh en kærkommen originalitet ind på den danske musikscene.

Hendes debut-ep Ó mmɛ ne, der udkom i september 2023, har været mange år undervejs, og består af en håndfuld sange, der musikalsk formidler indflydelsen fra hendes afrikanske rødder til fulde.

Med en barndom i Cameroun og teenageår tilbragt i Danmark er Allen Anjeh rundet af både sin bedstemors samling af plader med afrikanske ikoner som Fela Kuti og Manu Di Bango og hendes storebrors samling af 90’er-hiphop.

Selv dyrkede hun i sin barndom forbilleder som Destiny’s Child, Michael Jackson og Missy Elliott, og ud af de mange inspirationer samt det afgørende kulturchok, det var at flytte fra Cameroun til Danmark som 12-årig, har hun fundet sit eget kunstneriske ståsted og en stemme, man ikke kan lade være med at lytte til.

”Ep'en er dedikeret til min kærlighed til mit folk og min kultur."

Allen Anjeh skal optræde på årets Roskilde Festival, som skriver følgende om den lysende stjerne: ”Med glødende soulvokal formidler hun både personlige erfaringer fra en turbulent ungdom, men også en dyb kærlighed til den afrikanske kultur, hun har med i bagagen. Det skinner igennem på hendes fremragende debut-ep, Ó mmɛ ne, som endelig udkom i 2023 efter flere års arbejde.

Ep’en viser en ung kunstner, der ikke blot synger besidder en fantastisk sjælfuld vokal, men som også skaber sange med dybde og nuancerigdom i favntag med både pop, soul, afrikanske rødder og jazzede indslag. Det er et varmt og organisk bud på moderne soul, som også allerede har vakt opsigt internationalt, og der er god grund til at sætte forventningerne højt, når hun indtager Roskilde med sin store stemme og personlige sange.”

Vi stemmer i og glæder os helt vildt til at præsentere Allen Anjeh på Radar <3

Back