Clapper_press_Credit_Sarah_Fresco_#9.jpg
Fotograf: Sarah Fresco

Clapper [SUPPORT: Morice]

Høj-energisk fusionsjazz inspireret af instrumental hiphop

Vil du opleve den unge, danske jazzscenes enorme potentiale? Så kom på Radar, når den aarhusianske kvartet Clapper leverer en kombination af klassisk soul- og fusionsjazz med inspiration fra instrumental hiphop og futuristiske beats. Deres debutalbum On Tempo udkommer den 8. december, og viser gruppens talent for melodisk improvisation og vilde variationer. 

“Sjældent får man lov til at opleve så overlegne musikalske udfoldelser, der kan forplante sig i kroppen og aktivere både hjerne og hjerte.” Sådan skrev David Dyrholm for Politiken om Clappers koncert d. 15. februar 2023 på H15. “De hakkende trommer blev spillet med millimeterpræcision. Bassen lå så tungt og dybt, at den fik mellemgulvet til at vibrere.” 

De fire medlemmer - Frederik Emil Bülow (trommer), Adrian Christensen (bas), Jeppe Lavsen (guitar), and Malthe Jepsen (keys) – er allerede velkendte figurer på den danske jazzscene, og spiller blandt andet i Abekejser, Hvalfugl, Karmen Rõivassepp Quartet, Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet, og Casper Hejlesen Kvartet. Som Clapper skaber de sammen ny musik på instinktiv vis:

”Det er ikke vigtigt for os at holde os indenfor nogen bestemt genre eller stil. Vi mødes og har det sjovt, og improviserer over de riffs, vi synes er fede. Vi har spillet sammen i mange år, så det tager meget kort tid for os at finde hinanden og bevæge os i den samme retning. Derfra er det et spørgsmål om at udvælge og arbejde med de bedste ideer fra vores improviserede sessions.”

Den samme symbiotiske energi kan mærkes, når Clapper spiller live. Kvartetten er en sand tour de force i beat-fokuseret jazz, der ofte ender i højenergiske fusionsfester, hvor både publikum og band danser med. On Tempo udkommer på Super Bad Disco. Et københavnerbaseret label, der specialiserer sig i ny jazz og instrumental hiphop, med tidligere udgivelser fra danske fyrtårne som Lord Akton, Athletic Progression, Yellow Spoon og Sofa T. 

Det bliver en oplevelse, du ikke må gå glip af!

Koncerten præsenteres som en del af Vinterjazz 2024.

morice_promo.jpg

SUPPORT: MORICE

Morice omfavner den alternative hiphop-lyd med minimalistiske, jazzede og elektroniske produktioner, der understøtter vokalen og lyrikken. Der er alt fra søde og drømmende sange til de mere hårde og udfordrende, hvor Morice italesætter dybt personlige og samfundsrelevante problemstillinger. 

Den unge, aarhusianske rapper debuterede i sommeren 2023 med sin første ep "KVALME". På ep’ens seks numre fortæller Morice om hvilke følelser, der bliver sat i gang, når man konfronterer sine mangler og usikkerheder. 

Morice’s udtryk bunder i personlige og ærlige fortællinger og refleksioner, som tager afsæt i de usikre tanker og overvejelser man har som menneske. Han tager lytteren i hånden og guider trygt igennem en musikalsk rejse, hvor der er plads til at være sig selv på godt og ondt. 

Denne aften tropper Morice op med fuldt band, hvilket bringer kant, liv og musikalsk dybde til de elektroniske produktioner. 

Vi glæder os til at se dig til Clapper og Morice! <3

Back