HBH 1.jpg

Human Being Human

Glæd dig til en jazz-trio i verdensklasse!

Bassisten Torben Bjørnskov, pianisten Esben Tjalve og trommerslageren Frederik Bülow udgør Human Being Human, og de tre musikere har alle været verden rundt med deres musik og spillet med en lang række anerkendte internationale artister. I Human Being Human samles de om musik, der sonisk udforsker og udfordrer den akustiske jazz-trio. Med elementer af electronica og ambiente landskaber udvides trioens lydunivers og muligheder som ellers kun langt større ensembler kan udføre.

Trioens kompositoriske grundlag er at skabe musikalske platforme, hvor musikken kan udfolde sig med lige dele improvisation, grooves og stemninger. Trioens musik tager dig fra filmiske landskaber til storbyens intense kakofoni. Her er lige dele inspiration fra Bachs kontrapunkt til 70’ernes sumpede souljazz og lyden af Skandinaviens melodiske og melankolske tone.

Human Being Human har meget at byde på som trio, både musikalsk og kompositorisk. Grundstenen er sammensætningen af tre musikere med forskellige baggrunde. Bjørnskov med dybe rødder i det melodiske nordiske, men også i jazzens rødder gennem et langt samarbejde med amerikanske og engelske musikere, Tjalve med en årrække i det londonske musikliv og Bülow med stærke rødder i den nye bølge af jazz-tronica og odd-meters funderet musik.

Musikken er en stemme i tiden, og bag kompositionerne ligger mange medmenneskelige, kulturelle, filosofiske og spirituelle tanker. Musikken er i høj grad et svar på hvordan vi hører jazzen i samtiden og også en kommentar til mange af tidens tendenser og nye verdensordener.

Trioens hovedelement er legen, afsøgningen, dybden, humoren og nærværet. Hjertet i musikken står forrest sammen med sammenspillet og nysgerrigheden.

Torben Bjørnskov // kontrabas, electronics

Torben Bjørnskov er musiker og komponist og en af Danmarks mest efterspurgte bassister. Han har optrådt/turneret i det meste af verden og arbejdet sammen med musikere fra en lang række lande særligt U.S.A og de skandinaviske lande. Koncerterne har fundet sted fra de helt små spillesteder til eksempelvis store internationale steder som North Sea Jazzfestival og Royal Festival Hall i London. Derudover medvirker han på en lang række studie og liveindspilninger, herunder en række albumudgivelser i eget navn.

Esben Tjalve // piano, keys

Esben Tjalve er pianist og komponist og Bachelor fra Royal Academy of Music med en Master i komposition fra Guildhall School of Music i London. Han har været bosiddende i London i en årrække og været aktiv på den engelske jazzscene. Desuden har Tjalve skrevet musik for BBC-radio drama, Universal, EMI og Warner Chappell samt skrevet prisvindende musik til film for forskellige kunstnere og udgivet to jazzalbums med sit eget band Red Kite.

Frederik Bülow // trommer

Frederik Bülow er trommeslager og komponist og DMA-vinder med sit band Bangin' Bülows Nice Jazz Quartet BBNJQ har turnéret i Europa, Rusland og USA.
Frederiks Jazztronica-kvintet Abekejser har brudt grænsen mellem jazz og elektronisk musik og er blevet tildelt Jazz Nyt Prisen.

Vi glæder os til at opleve Human Being Human sammen med dig <3

Koncerten præsenteres som en del af Vinterjazz 2024.

Back