ilinx presse2 (Phie Beckett Stenbæk).jpeg

Ilinx

I ilinx smelter de tre medlemmers individuelle historier sammen til en egensindig ny fortælling, der forener dekonstrueret r&b, minimalistiske korværker, middelalderlig tonalitet og avantgardistiske stemme-eksperimenter.

Det bliver en helt særlig aften med ilinx på Radar. Vi gør brug af vores 360º scene, så du som publikum får en helt, helt ekstraordinær lydoplevelse. Derudover er koncerten opdelt i tre sæt med forskellige moods. Første sæt er intimt og melankolsk. Andet sæt er mere høj-intenst og rocket. Tredje sæt bevæger sig langsomt i en clubbet retning. 

Med andre ord bliver det en visuel og lydmæssig totaloplevelse ud over det sædvanlige. 

Onlinemediet Passive/Aggressive skriver om ilinx' koncert på Alice for nyligt:

"I løbet af koncertens tre sæt, får jeg tilfredsstillet alt, hvad jeg kunne drømme om – og mere til – når det kommer til samklangens potens. Aftenen igennem formår Ilinx og deres akkompagnerende musikere at frembringe en særlig følelse af samhørighed i et intimt og følsomt rum –  for så til sidst at springe det hele i luften."

ilinx består af de tre komponister og sangere Anna Maehl, Laura Marie Madsen og Amanda Appel. Efter at have studeret elektronisk musikproduktion og komposition i flere år, blev gruppen født ud af et ønske om at udforske den menneskelige stemmes potentiale til at skabe og nære menneskelige forbindelser.

De tre sangeres baggrund spænder fra klassisk musik til folk og r&b. Siden deres debutudgivelse Memory i 2020 er gruppen blevet en vigtig del af den danske eksperimentelle scene. De har spillet koncerter i Europa med en spændvidde, der strækker sig fra avantgarde festivaler og vokale ritualer som Bijloke, CHART ART fair, UNM, Alter festival og som opvarmning for hiphop-duoen FRAADS i Vega.

På scenen skaber ilinx et intimt rum med en nærmest spirituel kvalitet. Deres koncerter er en udforskning af stemmen som historiefortæller såvel som primært kropsligt materiale. ilinx fletter det traditionelle koncertformat sammen med fællessang og performance. Ved at kombinere middelalderlig kormusik, dristige improvisationer og dekonstrueret R&B, med inspirationer fra nutidig komposition og eksperimentel elektronik, skaber ilinx musik, der er lige så futuristisk som den er traditionel.

ilinx udgav i 2022 en dobbelt-single indspillet live i Marmorkirken af lydkunstner Jacob Kirkegaard, og er nu i gang med deres andet album. I mellemtiden har de samarbejdet med den Reumert-vindende komponist Matias Vestergård på værket KRISER og bjergtaget med det kollektive koncertformat ‘ilinx fælleskoncert’ der forener de tre medlemmers solistiske praksis med ilinx kompositioner og spilles af fuldt band. Og det er netop det format, du skal opleve på Radar den 17. februar.

Vi glæder os til at se dig <3 

Back