Esther Kofoed Sørensen 3.png

iomfro

iomfro stiller en poetisk generations-diagnose med sine sange

Nyt album Vent på, jeg revner, er ude den 27. oktober, så det bliver en højaktuel iomfro, der gæster Radar i marts 2024.

Med udgangspunkt i familiechatten, graviditetstesten og en tur i Føtex skriver iomfro sange om klimaangst, karriereplaner og kærlighedskvaler. Om familiefødselsdage, medicinske aborter og forelskelse. Om mennesker med ord i ryggen og vrede i kæben, der har brug for at trække vejret, før de kan vende sig mod verden.

Med sine sange stiller iomfro en poetisk generations-diagnose om at være alvorligt følsom og tage følsomheden alvorligt. Om at have viljen til at løse klimakrisen, men samtidig frygte den. Om at være hovedkulds forelsket, men at være bange for at give sig hen. Om at have styrken til at få en abort, men være usikker på egen krop. 

iomfro trækker både på hiphop-beatet, lejrbålsguitaren, 80’er-synths og dansable baslinjer. Det hele blandes sammen til et nærværende popunivers, hvor hendes karakteristiske stemme bevæger sig blidt hen over de eftertænksomme melodier.

Siden udgivelsen af debut-ep’en Føler for meget har iomfro markeret sig som en sangskriver og performer med poppoetisk nærvær. Bag de underfundige tekster og ørehængende melodier står 26-årige Alma Kjær Agergaard. Hun synger om at føle for meget og føle, at andre siger én for lidt. iomfro skriver sig direkte ind i generation z og sætter ord på relaterbare emner – alt sammen pakket ind i et iscenesat uperfekt og bevidst tilfældigt udtryk.

________________

iomfros karakteristiske vokal og sangskrivning så første gang dagens lys, da hun udgav første track fra single-trilogien Føler for meget I i 2021 – en ep, der høstede stor ros fra bl.a. Politiken, Soundvenue, GAFFA og Heartbeats.

Hun afsluttede i efteråret 2022 sin anden single-trilogi Føler for meget II med den eftertænksomme ballade ”9 år” – en reflektion over ’First World problems’ og en lidt for lykkelig barndom med referencer til Sylvia Plaths mesterværk Glasklokken. iomfro var i den forbindelse i Kulturen på P1, gæstede Kunsthal Charlottenborg med en performance og talk om musikvideoæstetik og blev nr. 1 på P3’s Upcomingliste.

I 2022 turnerede iomfro også landet rundt, bl.a. som support for både HUGORM og PATINA. I foråret 2023 udgav iomfro singlen ”Weekend”, som bl.a. blev rost af Politikens musikredaktør Simon Lund og er i fast rotation på P6 Beat. I forbindelse med udgivelsen gav iomfro interview på P3.

Vi glæder os til at opleve iomfro sammen med dig på Radar <3

SUPPORT: KH Underlivet

Dit underliv er med dig overalt. Når du swiper til højre på en cutie på Tinder og får sommerfugle i fissen, når du har menstruationssmerter, når du skal på toilettet, eller når du skal til screening for celleforandringer hos gynækologen...

Men det er ikke rigtig noget, vi taler om. 

Ved iomfros koncert på Radar bliver aftenen skudt igang af Emma Libner (f. 1994), forfatter og kendt fra Instragram-profilen @kh_underlivet, hvor hun med sine 21.000 følgere snakker åbent og (k)ærligt om underlivet. Glæd dig til at høre ærlige og humoristiske passager fra bogen Kh Underlivet, som udkom den 1. i maj 2023. 

Skærmbillede 2023-10-06 kl. 11.53.11.png
Back