Skærmbillede 2024-04-15 kl. 10.23.38.png

ANKAH + nikkipax

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når de to fantastiske stjerneskud indtager scenen på Radar. 

A N K A H
Ved at forene følsomme tekster og tunge grooves skaber ANKAH en lyd, der vækker minder om 90’ernes R&B, med et strejf af indiepop og neo-soul. Gennem elektroniske trommesamples og sfæriske korharmonier skaber hun en helt særlig dybde i sit soulede lydunivers. I 2023 udgav hun ep'en "Soaked," der fik airplay på P8 JAZZ og blev fremhævet i Soundvenue.

Inspireret af danske litterære ikoner som Inger Christensen og Tove Ditlevsen udfordrer ANKAH popkulturens idyllisering af kærlighed og skaber rum til alternative perspektiver.

Hun har modtaget en Scandinavian Soul Music Award og komponeret musik til teaterstykket "DIX," som vandt "Årets Forestilling" ved Scenekunstens Priser i 2023. Med et laid-back flow og fængende melodier leverer ANKAH en koncertoplevelse, der kombinerer scenisk nærvær med ufiltrerede fortællinger.

N I K K I P A X

nikkipax er en ny dansk indiesoul artist, der ikke lægger fingrene imellem i sit kortunge univers. Hun skriver hudløst ærlig musik om alt fra misbrug, forældreskab, kvinderettigheder og mentalt helbred. Hun debuterede med en række koncerter i foråret 2022, blandt andet  til “Under SPOT” og “MCAA” og udgav sin første single “FPW”, på kvindernes kampdag i 2023 – til stor ros fra bandsoftomorrow og Scandinanvian Soul, samt som Ugens Track på Apple Music. Nu er hun aktuel med sin debut ep “The Dandelion Project - part 1”, der handler om, at vi skal huske at vise hinanden omsorg.

nikkipax skaber visionær og dedikeret musik, med et ønske om forandring, lighed og social  bæredygtighed. Musikken er et opråb om at fjerne skyklapperne og lære af både det gode og det dårlige. Hun fortæller direkte og kompromisløst om omsorg i alle facetter - både når den mangler og når den er til stede.

Fortællingerne bliver iscenesat med fokus på den menneskelige og intime vokal, og i musikken kan hendes baggrund i klassisk kor,og hendes kærlighed til jazz og tung time, også høres.

Vi glæder os til at se dig <3

Back