Skærmbillede 2024-02-19 kl. 12.33.53.png

Collider + Healer + Taker

Forbered dig på en overvældende aften med tre af Danmarks største indie- og shoegazehåb. Det bliver en musikalsk tour de force i eksperimenterende balance, kreativt overskud og eftertænksomme tekstuniverser. 

COLLIDER

Collider præsenterer et musikalsk venskab i absolut verdensklasse. Deres genrebøjende blanding af shoegaze, indie-pop og progget punk-rock er en musikalsk blomsterbuket i tusindvis af eksplosive farver.

Med hektisk stil, skiftende arrangementer og et fænomenalt kreativt overskud, tager de lytterne med gennem deres musikalske oprør – med retning som en supernova. Den naivistiske lethed i vokalerne ligger, som en tåget kærlighed, ovenpå bandets aggressivt præcise sammenspil. En kompleks forening, fyldt med melodisk støj, røde kinder og masser af håb.

Collider blev grundlagt af Mikkel Fink, Johan Polder, Troels Damgaard-Christensen og Marie Nyhus Janssen i 2015 og er signet til pladeselskabet escho.

Bandfoto, Collider.jpg

HEALER

Du er forelsket. Men dit indre er også i konflikt. Dyk ned i et musikalsk kalejdoskop. Lyt til Healer.

Debut-ep’en Things You See er som en rejse gennem et surrealistisk landskab, hvor blomster møder motorsave. Hvor lyden af det bløde og det støjende smelter sammen i enkle melodier og mødes i en organisk og rå lyd. Essensen af ægthed og spontanitet kører sideløbende med en eksperimenterende tilgang og balance mellem melankolien og håbets nuancer.

En yndefuld dans i at skabe kontraster, hvor det brølende og tumultagtige elegant flyder sammen med det skrøbelige og smukke. Lyde, som er et kig i fortiden, som inviterer jer alle til at dykke ned i en kontrast af støj og skønhed. Things You See så dagens lys i 2022. Siden udgivelsen er tiden gået med koncerter og arbejde på nyt materiale, som kulminerer i debut-udgivelsen, der udkommer i foråret 2024. 

Undertoner skriver om debuten: ”Healer er specifik i sin inspiration og er traditionerne bevidst, men de er langt fra at være et kopiband, for de forstår shoegazen og har gjort den til deres eget. De har sågar ladet den med en melankolsk ubesværethed og har tilladt deres lokale Aarhus-rødder at farve musikken, hvor der til tider vækkes vage mindelser om hedengangne Yungs tidlige år. Things You See er årets bevis på, at Loveless var en begyndelse og ikke en afslutning, og at shoegazen stadig er drømmende relevant.”

Kilonova Records skriver: “Healer master the art of balancing loud and noisy with tender and beautiful. Not an easy feat, but they manage to do it in style. Give it a spin - I think you'll like this one.”

Bandfoto, Healer.jpg

TAKER

På ganske kort tid er Taker brudt frem af undergrunden, som et af de mest iøjnefaldende, nye navne på den danske shoegazescene. Den odenseanske kvintet skaber et sonisk univers, der indfanger hele det menneskelige følelsesregisters kompleksitet og dybde, og som samtidig byder på en intrikat mosaik af æterisk fængende melodier og effektfuld lyrik – smeltet sammen til kompositioner, der afspejler lytterens egne livserfaringer og inderste tanker.

I liveøjemed inviterer Taker derfor publikum til at dykke ned i deres egen psyke og lade sig opsluge af ekkoerne af deres glæder, sorger og drømme, som giver genlyd i bandets sange, som indtil videre tæller singlerne "Dolls" og "Youth" – men som allerede er i rivende udvikling langt ud over shoegazens vanlige grænser.

Bandfoto, Taker1.jpg
Back