thumbnail_MarieFjeldsted_v2-1.jpg

Marie Fjeldsted

Hun er yderst kritikerrost af en grund, og det kan du være så heldig at opleve på Radar til november.

Det bliver en helt særlig aften når Marie Fjeldsted med sit band bestående af Linus Valdemar (guitar), Sebastian Martin (keys), David Blomquist (bas) og Nicklas Løvén (trommer) indtager scenen på Radar.

Fjeldsteds dragende musikalske univers bevæger sig ubesværet mellem det storslåede og poppede og det intime akustiske rum. Det hele bundet sammen af Fjeldsteds fængslende sangskrivning og tryllebindende stemme, der igen og igen fremhæves for at kravle under huden på de fleste.

Marie Fjeldsted har siden debuten som Penny Police imponeret publikum og anmeldere med sit helt særlige greb om popgenren og sin unikke vokal. Anmeldere har draget paralleller til Joni Mitchell, Emilie Torrini og Susanne Sundfør, men alle steder er der enighed om, at Marie er helt sin egen.

”Med rod i genrer som drømmepop og et strejf af elektronisk rock har Fjeldsted skabt et fristed, hvor hun ikke lefler for vores følelser, men bare skaber et rum, hvor alt er okay, lige som det er”, skrev GAFFA i ’23.

Et rum hvor alt er okay, er en rammende beskrivelse af at være i rum med Maries musik. Hendes blændende nærvær kan mærkes i hendes luftige vokal, som trods sin umiddelbare mildhed rummer en kæmpe styrke – som kan mærkes og inviterer med ind i et univers, hvor der er plads til at være både sårbar og stærk.

I maj 2023 udgav hun sit første album i eget navn, som blev taget imod med roser fra både ind- og udland. Det fik det fem stjerner i Gaffa, blev Ugens Album på P4, kom i Top 10 over mest spillede sange på P6 Beat i 2023 og radiovært Mikael Simpson udtalte, at det var “et mindre mesterværk”.

Albummet er skrevet og produceret i samarbejde med Fjeldsteds partner Linus Valdemar, som også spiller med live. Under den pandemiske nedlukning begyndte de to for første gang at lave musik sammen og Fjeldsted opdagede et helt nyt musikalsk rum, hvor hun i langt højere grad kunne trække vejret frit. Det blev til en række stærke vintage-popsange, med referencer til bl.a. Fleetwood Mac, som insisterer på at komme ud over scenekanten.

Back