Pic 2.JPG

Maya Al Khaldi & Sarouna

Et smukt møde med palæstinensisk folklore – påvirket af nutiden mod en sonisk fremtid. 

Maya Al Khaldi مايا الخالدي er en kunstner, musiker og komponist fra Palæstina, bosat i Jerusalem. Mayas arbejde udforsker stemmen og musikken fra fortiden og nutiden, hvor hun arbejder med arkivmaterialer for at forestille sig fremtiden.

Hendes debutalbum "عالم تاني - Other World" er inspireret af palæstinensisk folklore, påvirket af nutiden, for at forestille sig en sonisk fremtid. Alle sange indeholder enten tekster, melodier eller optagelser fra lydarkivet med traditionel palæstinensisk musik fra Popular Art Center i Ramallah, Palæstina.

Sarouna - سارونا
Sarouna er en palæstinensisk qanun-spiller, lydingeniør, producer og DJ, født i Jerusalem. Hun er også grundlægger af Tawleef, et uafhængigt kvindeledet palæstinensisk pladeselskab og kunstnerrum.

Hun spillede, producerede, mixede og masterede albummet "عالم تاني - Other World". Hun arbejder i øjeblikket på sit første album, en elektronisk udforskning af hukommelse gennem sampling og qanun.

Hun arbejder også på et musikprojekt med kun kvinder, der samarbejder med lokale og diasporiske palæstinensiske kunstnere.

Albummet "Other World" er komponeret, skrevet og sunget af Maya Al-Khaldi og produceret af netop Tawleef. Alle sange indeholder enten tekster, melodier eller optagelser fra lydarkivet med traditionel palæstinensisk musik fra Popular Art Center i Ramallah.

Mayas sang og komposition er påvirket af forskellige vestlige musikstilarter, men på dette album lærer og praktiserer Maya palæstinensisk traditionel musik, hvilket fører til et nyt vokalt udtryk, der konstant er i udvikling.

På dette album bruger Maya Al Khaldi gentagelse og lagdeling af melodier, lyde og tekster i sangene som en måde at genvinde og genfortolke folkemusik på.

Vi glæder os til at se dig <3

Back