Resavoir by Alexa Viscius.jpeg

Resavoir (US)

Han har arbejdet med megastjerner og gæster nu Radar i eget navn med Resavoir-projektet, der tager dig på en sonisk rejse. 

Resavoir er et musikalsk samarbejdsprojekt ledet af producer og komponist Will Miller. Det seneste, selvbetitlede album fra 2023 har en perlerække af features såsom Elton Aura, Whitney, Akenya, Matt Gold, Eddie Burns, Lane Beckstrom, Jeremy Cunningham, Irvin Pierce, Macie Stewart og Peter Manheim. 

Det repræsenterer Millers mest sikre og mest raffinerede arbejde til dato med en underspillet og samtidig lysende symfoni, der sammenfletter moderne soul jazz med sovekammer-beats, synth serenader og tusmørke sonater. 

Miller har rødder i de tidlige 10’eres indie hiphop-scene, og brød med sine studier på Oberlin Jazz Konservatorium, hvor han fik en opgave, der inspirerede ham til at kombinere og eksperimentere med trompetlyd gennem et MIDI keyboard samt samplere, trommemaskiner og synths. Der udsprang en særlig lyd, som han fremadrettet har brugt til at samarbejde med MC’er, vokalister og instrumentalister under navnet Resavoir. 

“Med Resavoir har det handlet om at aflære de stigmaer og traumer, der har været forbundet med at lære musik gennem et meget rigidt system for læring af musik, og komme tilbage og lave noget, der får mig til at have det godt, og reflektere over, hvordan jeg har det i momentet”, siger Miller.  

Miller var i lang tid en del af indiebandet Whitney, og har efterfølgende arbejdet med artister som Mac Miller, ASAP Rocky, Chance The Rapper, Lil Wayne og SZA, for hvem han producerede singlen “SOS” fra 2022-albummet Blind, der tilbragte 10 uger på Billboards top 100 chart. Erfaringerne fra de store samarbejder har han bragt ind i sit eget arbejde, hvor han har skabt en lyd, der er smidig, dyb og kompositorisk kompleks. 

Miller udgav den (også) selvbetitlede Resavoir-debut i 2019, der høstede roser fra diverse kritikere. Pitchfork beskrev albummet som “et komplekst og soulfyldt album, der hylder en indbyrdes forbundethed”. 

Det bliver en særlig, sonisk oplevelse, når Miller indtager Radar den 7. november med sit omfavnende, eksperimenterende og vidt anerkendte projekt.

Vi glæder os til at se dig <3

Back