Lyd+Litteratur LØRDAG.png

LYD+LITTERATUR FESTIVAL 2024

Glæd dig til to stærke festivaldage i krydsfeltet mellem musik, litteratur og lydkunst, når Lyd+Litteratur Festival løber af stablen for syvende gang på Radar.

FREDAG D. 11. OKTOBER
Katrine Hald Synger Nanna Storr-Hansen
Christel Wiinblad & Rasmus Fribo
ilinx & Asta Olivia Nordenhof

LØRDAG D. 12. OKTOBER
Julie Sten-Knudsen & Sandra Boss
Eva-Louise Sings Dorothy Parker
Coriolis & Gry Stokkendal Dalgas
____________

Katrine Hald Synger Nanna Storr-Hansen

Katrine Hald fra Oak Now Willow har skrevet og fremfører musik til Nanna Storr-Hansens tredje digtsamling ’Bøgetid’ om mennesket som natur. Nanna Storr-Hansen modtog Monatas Litteraturpris for samlingen. Med sig på scenen har Katrine Hald gæstemusiker Katrine Stochholm.

Christel Wiinblad & Rasmus Fribo 

Sammen med saxofonist og lydkunstner Rasmus Fribo besøger forfatter Christel Wiinblad festivalen med sin ottende bogudgivelse ’Deep Purple’, som fremskriver en stærk og fantastisk tro på kærlighedens kraft.

ilinx & Asta Olivia Nordenhof 

Det rå og rørende korværk ’Åbne huse’ er baseret på det antikapitalistiske langdigt af samme navn, som stammer fra Asta Olivia Nordenhofs anmelderroste roman ’Djævlebogen’, der er andet bind i føljetonen om Scandinavian Star. Teksten tilsættes ilinx' kontrastfyldte og futuristiske lydlandskab.

Julie Sten-Knudsen & Sandra Boss 

Julie Sten-Knudsen debuterede i 2011 med digtsamlingen ’Hjem er en retning’ og har seneste udgivet essaysamlingen ’Sang for brummere’ fra 2024. På festivalen optræder hun sammen med komponist og lydkunstner Sandra Boss, som bl.a. har modtaget Carl Nielsen Talentprisen.

Eva-Louise sings Dorothy Parker

Den dansk-norske sangerinde Eva-Louise Rønnevig debuterede under solo-aliasset Elou Elan i 2011 med det anmelderroste album ’All That Turns’. Eva-Louise besøger festivalen med sange skrevet til tekster af den amerikanske digter, novelle- og manuskriptforfatter Dorothy Parker.

Coriolis & Gry Stokkendal Dalgas 

Saxofontrioen Coriolis lukker året festival i selskab med forfatter Gry Stokkendal Dalgas, der debuterede i 2019 med værket ’Det er herfra jeg vil begynde at tale, disse ord kan finde vej’. I 2022 udgav hun den flerstemmige bog ’At performe transkønnet vrede’.

PRIS:
150 DKK/dagsbillet
250 DKK/partoutbillet

Begge dage åbner dørene kl. 19.00 på Radar og første koncert starter kl. 19.30.

Til arrangementet vil der være opstillet et begrænset antal stole og derudover være ståpladser. Stole besættes efter først-til-mølle-princippet, så kom i god tid, hvis du vil sikre dig en siddeplads.

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Dansk Komponistforening.

Fotos af: Lærke Posselt, Sarah Marie Winther, Stine Albertsen, Niels Flink, Anne Dyhr, Phie Beckett Stenbæk m.fl.

Back