Archon_press_small.png

ARCHON: “Requiem”-release + special guests

ARCHON holder release-fest på Radar, og det kommer ikke til at gå stille for sig. Med sig tager de tre tunge navne fra den danske metalscene, og der er garanti for en fantastisk og helstøbt aften for gamle og nye fans.

Den 21. september er du inviteret til en særlig aften på Radar. Vi lover smæk for skillingen og hele fire fantastiske bands på menuen, når ARCHON generøst inviterer til release på deres kommende ep Requiem. De medbringer venner fra hele Danmark, og der er garanti for fantastisk lyd, indlevelse og fest.

Vi glæder os til at fejre udgivelsen med ARCHON, deres gæstebands og ikke mindst dig, der kommer med som publikum.

ARCHON

ARCHON er klar til at ryste metal-scenen med deres kommende ep, hvilket også markerer en betydelig udvikling i deres lyd. Med forfinede soniske landskaber udforsker bandet et område af tonal dybde, der omfavner en mere dybtgående og mørkere resonans, blandet med tordnende breakdowns, der rammer hårdere end nogensinde.

Siden deres debut-ep, Altiora i 2021, har ARCHON vakt opsigt både nationalt og internationalt. Deres unikke fusion af klassiske metalcore-elementer med symfoniske nuancer og tunge breakdowns har høstet anerkendelse fra medier som heavymetal.dk og Metal Hammer UK.

ARCHONs ry er yderligere blevet cementeret via support for anerkendte bands som MØL, CABAL, UNSEEN FAITH og ROYAL DECEIT, samt deres nylige turnéer i Norge og Sverige.

ARCHON vil helt sikkert resonere med fans af bands som Polaris, Fit For A King og Wage War, og tilbyde en frisk.

Unseen Faith

Unseen Faith leverer en knusende fusion mellem deathcore og metalcore på øverste hylde. Bevæbnet med tunge guitarriffs, masser af energi og halsbrækkende breakdowns er Unseen Faith mere end klar til at sætte et markant aftryk.

Efter albummet Evoke fra 2020 har Unseen Faith udgivet ep’en Prodigal Sons, der blandt andet byder på en gæsteoptræden fra Siamese. Lytteren kan forvente en ny musikalsk side af Unseen Faith, men stadig med kompositioner, der naturligt bevæger sig fra det mørke og tunge udtryk til ophøjede atmosfæriske passager.

Ep’en Prodigal Sons har en fortællende og reflekterende tilgang til, hvordan vi som mennesker og samfund svigter ved at bygge vores imperium op omkring os selv med grådighed, mens vi glemmer, hvad vi allerede besidder i vores sameksistens med andre.

Nothing Noble

Københavnske Nothing Noble er ikke dit typiske metalcore-udspil. Med inspirationer trukket fra progressiv metal til mørk metallisk hardcore har Nothing Noble sat sejl mod ukendte territorier af metalgenren. Lavt tunede instrumenter, tunge grooves, tunge hjerter og tunge samfundsproblemer definerer deres musik og deres lyriske univers, smedet ud af frustrerede screams og en undertrykkende atmosfære.

Nothing Noble dukkede første gang op i 2015 under navnet Everything is Terrible, udgav ep’en Life is Garbage og udgav senere deres selvbetitlede album i 2017. Bandet gravede sig derefter ned for at fortsætte med at forfine deres lyd og æstetik, før de genopstod som Nothing Noble i 2021. Det gjorde de med udgivelsen af deres andet album Modern Dismay. Albummet er produceret, mixet, mastereret af Chris Kreutzfeldt (CABAL, MØL, Siamese), og det byder på features af prominente vokalister fra den internationale metalscene (Counterparts/END & MØL). Sidenhen har bandet spillet landet tyndt for at promovere albummet og supportet mange prominente bands på den danske metalscene.

De tunge drenge i Nothing Noble er tilbage, og denne gang peger kompasset i en ny retning. De skæve taktarter og grooves er blevet erstattet med bidske riffs, tempofyldte tønder og metallisk råhed – et kalkuleret spring fra deres tidligere materiale, der var karakteriseret af atmosfæriske melodier og synkoperede grooves i skæve tidssignaturer. Bandet har altså fundet sig til rette i den nye bølge af moderne metalcore, men tag ikke fejl; Nothing Noble har aldrig og vil aldrig gå på kompromis med tunghed. De nye sange bærer elementer af melodi og atmosfære og kaster et lille glimt af lys tilbage til deres gamle lyd, lige inden de river dig tilbage i deres rå, nedstemte mørke.

Sansera

Fra de mørkeste afkroge af det nordlige Danmark er en dyster kraft blevet vækket. Sansera er en ung og lovende metalcore-kvintet med en mission om at sikre deres plads blandt de fineste heavy music acts i deres Danmark. Drevet af rasende instrumentaler og hjerteskærende, brølende vokaler bringer Sansera en ny dybde og betydning til ordet mørke med deres karakteristiske lyd og visuelle æstetik. En foruroligende sammensmeltning, der lader lytterne klamre sig fast, inden de uundgåeligt må give efter og lader tomheden tage over.

Sansera begyndte deres rejse i 2020 førstesingle, ”Totem of Pain” efterfulgt af ”Carved in Bones” i 2021. Kort efter udgav de singler fra debutalbummet Funeral For A Broken Mind der landede i januar 2023.

Funeral For A Broken Mind løftede Sansera til nye højder, og gjorde dem til et navn, man skal holde øje med. Sansera har spillet på flere prominente festivaler som Copenhagen Metal Fest, Aalborg Metal Fest samt en række supportkoncerter – blandt andet for MØL. Så de er mere end varme til at indtage scenen på Radar.

Vi glæder os til at se dig <3

Back