Royal Metal.jpg

Royal Metal Fest

Som en Fugl Fønix rejser Royal Metal Fest sig af asken, og byder på to vanvittigt vidunderlige dage i metallens navn.

Den 13. og 14. september 2024 åbner Radar dørene for Royal Metal Fest. KOM UD AARHUS, og lad os vise hele Danmark, at Aarhus både er smilets OG mørkets by. Der bliver plads til rystende manker og bangende hoveder til de absolut tungeste riffs.

Til årets Royal Metal Fest skrues der op for eksklusiviteten og ned for antallet af billetter. Der er plads til 280 gæster per dag, så du er sikret en helt eksklusiv og intim oplevelse med ligesindede metalnørder. Gør dig klar til gruppekram i moshpitten og muligheden for at komme helt tæt på scenen igen og igen. 

HVAD KAN DU FORVENTE?

  • To dage proppet med hårdtslående bands fra både den mørke undergrund, samt toppen af metal-tronen. 
  • En chance for at dykke ned i metalgenrens sammen med ligesindede som ved, at metal er mere end musik – det er en livsstil.
  • Kolde øl i rigelige mængder
  • Merchandise, der får dit metalhjerte til at banke hurtigere end den vildeste dobbeltpedal.

DETALJER

STED: Radar, Aarhus
DATO: 13.  og 14. september
DØRE: 14.00 begge dage
LUK: 01.15 begge dage

BILLETPRISER

Early Bird Partout (sælges eksklusivt indtil 15. april)
499 DKK + gebyr

Partout (efter 15. april)
666 DKK + gebyr

Fredag- og lørdagsbilletter (sælges kun, hvis der er plads)
385 DKK + gebyr

Vi glæder os til at gøre genopstandelsen af Aarhus' mørkeste og absolut bedste festival til en bragende, uforglemmelig succes sammen med alle jer.

LINEUP

Mork (NO)

Som vandet fra de norske elve, har Mork ladet deres black metal flyde siden 2004, hvor bandet blev dannet af Thomas Eriksen. Mork var dengang et sideprojekt, men har sidenhen vokset sig til et bundsolidt og bjergtagende eksempel på, hvordan norsk black metal skal spilles bedst.

Fra DIY-demoer til globale tours, Mork har vokset fra et sideprojekt til et kraftcenter på den internationale scene. Skabt efter inspiration fra legendariske Darkthrone, eksploderede debutalbummet "Isebakke" ud af ingenting, og cementerede Morks plads i metal-verdenen.

Mork har bragt deres mørke hymner til livescener over hele verden - fra tætpakkede spillesteder i Oslo til de brølende folkemængder på Wacken Open Air. Med gæsteoptrædener af ikoner som Nocturno Culto (Darkthrone) er Morks lyd en hyldest til black metals arv, mens de skubber genren ind i fremtiden.

Mork blander kunst, kultur, og kulinariske eventyr med deres unikke lyd, og har for eksempel samarbejdet med Halden Mikrobrygger, fra bandets hjemby, om deres egen øl, samt blevet omtalt i Financial Times.

De står nu klar til at indtage Royal Metal Fest 24 med deres nyeste opus, "Dypet". Forbered jer på en uforglemmelig oplevelse, hvor Norges mørkeste eksport viser, hvorfor de er på toppen af black metal-tronen.

Mork2024_002_c_PunkRockPhoto.jpeg

Bizzarekult (NO)

Er hverdagen blevet for forudsigelig? Trænger du til et brud med det ordinære? Bizarrekult er her for at ryste din verden med deres unikke blend af heavy metal magi!

Siden deres start i 2005, har Bizarrekult, anført af den karismatiske Bizarre, brudt alle konventioner og leveret musik, der er lige så personlig, som den er banebrydende. Med en historie, der strækker sig over genkomster og genopfindelser, er bandet mere end klar til at sætte ild til Royal Metal Fest med deres dybt personlige udtryk og vilde energi.

Bizarrekult er ikke bare et band; det er en oplevelse. Drevet af Bizarres solo-eventyr, med venner og en live-opstilling, der tilfører deres eget touch, er Bizarrekult et levende bevis på, at musik kan være en kraftfuld rejse mod det uforudsete.

Fra de mørke dybder af black metal, inspireret af legender som Immortal og Emperor, til deres egne gennembrud med albums, der udforsker livets bizarrerier, står Bizarrekult klar til at tage dig med på en rejse væk fra det daglige og ind i det ekstraordinære.

Medlemmerne, håndplukket for deres færdigheder og musikalske smag, sikrer en dynamisk og sammenhængende live performance, der er umulig at glemme. Med Bizarre i spidsen er du garanteret en oplevelse, hvor musik møder poesi, og hver note fortæller en historie.

Chantik Photography Bizarrekult band Castle-4.jpg

Lipid (DK)

Mød Lipid – de jyske thrash-metallere, der tog alle med storm på Copenhagen Metal Fest 2022!

Disse herrer, dybt rodfæstede i klassisk thrash, har skabt uforglemmelige øjeblikke med deres energi og uimodståelige hooks. Med årtiers erfaring og en passion for genren, viser Lipid, at de stadig kan overraske og begejstre fans af alle aldre.

Fra melodiske riffs til tunge grooves, Lipid leverer et show, hvor festen og den klassiske vrede går hånd i hånd. De er mestrene af balance – tænk Municipal Waste møder Exodus – og klar til at give dig en oplevelse, du sent vil glemme. Gør dig klar til at blive blæst bagover af deres energi, når de indtager scenen på Royal Metal Fest 24. Gå ikke glip af denne chance for at opleve thrash metal, når det er bedst!

Dread Witch (DK)

Fra hjertet af Aarhus’ mørke afgrunde, stiger DREAD WITCH op som doom metalens nyeste bejlere. Dette band er ikke bare en gruppe musikere; de er skabere af en atmosfærisk, tæt og mørk verden, hvor guitarerne, bassen, vokalens og trommerne sammen skaber et hypnotiserende univers. 

Deres musik? Et Boschiansk lydlandskab malet med alle de mørkeste farver. Forbered dig på at blive suget ind i en verden, hvor hver tone og hvert råb er en rejse gennem de dybeste afgrunde af doom metal.

Murdercell (DK)

Fra det sydlige Danmark stormer MurderCell ind på scenen med en mission: At udbrede velspillet og massiv melodisk dødsmetal, som helt sikkert får jorden under jer til at ryste! Forbered jer på en syndflod af groovy trommer, hårde vokaler, tordnende bas og svævende melodiske guitar-riffs, som sammen skaber den ultimative lydoplevelse.

Inspireret af alt fra melodisk svensk dødsmetal til Core undergenrer, bringer hvert medlem sin unikke indflydelse til bordet, hvilket skaber et musikalsk univers fyldt med melankoli over livets udfordringer og prøvelser. MurderCell er ikke bare et band; det er en nyfortolkning af, hvad moderne metal musik bør lyde som.

He Who Saw the Abyss (DK)

København har fostret en ny titan indenfor heavy metal scenen, og det er med stolthed og rå kraft, vi annoncerer, at He Who Saw the Abyss vil ryste grundvolden under Royal Metal Fest 2024!

Med deres debut EP, udgivet i foråret 2024, blander dette formidable band dødsmetallens brutale æstetik med teknisk raffinement og deathcore’s ubarmhjertige intensitet. He Who Saw the Abyss er ikke bare et band; det er en rejse ind i bevidsthedens dybeste afkroge, en udforskning af de mørkeste hjørner af den menneskelige eksistens.

Er du klar til at udfordre din opfattelse af verden? Er du klar til at dykke ned sammen med os? Gør dig klar til en oplevelse, der vil efterlade dig forandret, når He Who Saw the Abyss tager scenen og leverer en hårdtslående omgang af deres unikke blanding af tech og dødsmetal.

Hanging the Nihilist (DK)

Fra de dybe rødder i Hillerød til de store scener – Hanging The Nihilist er klar til at tage Royal Metal Fest 24 med storm! Med en unik fusion af brutalitet, teknik og symfoniske elementer, har dette powerhouse etableret sig som en uundgåelig kraft inden for deathcore-genren. 

Medlemmerne Emil, Berna, William, Jon, Alexander udgør sammen denne dynamiske sekstet. Deres fælles passion og musikalske dygtighed har ført dem fra en spæd start til at blive bannerførere for den tunge musik. Deres musikalske rejse har været præget af utallige timer i øvelokalet, mindeværdige liveoptrædener, og en ubændig vilje til at skubbe grænserne for, hvad deathcore kan være. 

Inspireret af internationale ikoner og drevet af en drøm om at bryde igennem lydmuren, har Hanging The Nihilist skabt et lydlandskab, hvor mørke møder melodisk mesterskab. De har taget publikum med storm, fra deres første optræden til de mest omtalte koncerter, hvor energien og intensiteten i deres optrædener har efterladt et varigt indtryk.

Skraek (DK)

Fra den Horsensianske undergrund blev SKRAEK dannet i 2021, de spiller Primal Death med en kombination af den nordiske lyd og den amerikanske groove.

SKRAEK gør brug af dissonans, dybe growls, tunge riffs med attitude og de aggressive trommer, der hurtigt fanger publikums opmærksomhed og trækker dem igennem en ursuppe af vrede og aggression.

Back