2 (credit André Hansen).jpg
Fotograf: André Hansen

Yune

Yune er tilbage, og kickstarter en ny, fantastisk æra på Radar.

Det har været sparsomt med livstegn fra indierock-kvintetten Yune, siden de forsvandt ind i Nis Bysteds lille studie for snart tre år siden, men nu er de endelig klar til at præsentere resultatet for omverdenen. Det nye materiale har bevæget sig fra liveversioner af halvfærdige guitar-skitser til et gennemarbejdet, radikalt take på moderne rockmusik.

Og det er netop det, du kan opleve, når Yune indtager scenen på byens bedste spillested i september. 

Førstesinglen "Cake", som udkom i december 2023, startede en seriøs hype hos publikum og anmeldere, der kulminerede med A-rotation på P6 Beat. Den nyeste single, “Lemon Soft Perfection”, varsler sommerens indtog, men i den melankolske indpakning, som Yune mestrer så fint.

Lemon Soft Perfection er også titlen på det nye album, der lander den 20. september 2024, og Yune melder klar til både fantastisk fejring af albummet og fænomenalt liveshow, når den officielle release-fest for den længe ventede opfølger til debuten Agog rammer alle indierockere med 180 i timen. 

Om Yune:

Yune er Tobias på trommer, Erlend på guitar, Nikolaj på guitar, Mads på bas, Tobias på vokal. De mødte hinanden på konservatoriet i Aarhus. I flere år eksisterede bandet primært på Soundcloud og dukkede sporadisk op til udvalgte, hypede shows på bl.a. New Note, SPOT, Uhørt og Sorte Firkant.

I 2020 udgav Yune debutalbummet Agog på det Københavnske indielabel Crunchy Frog. Albummet blev produceret af Steppeulv-vinderen Nis Bysted og høstede begejstrede anmeldelser i bl.a. Jyllands-Posten, Politiken, Nordic Music Review, Soundvenue og GAFFA.

Og hvis du tænker, at du har hørt Yune en del, så er det nok fordi, at samtlige singler fra debuten var i rotation på P6-Beat. 

Vi glæder os til at se dig <3

Back