image2.png

Inertial - lyd, bevægelse og mikroorganismer

Fredag den 17. januar kl. 15.30 er du inviteret indenfor i "laboratoriet" på Radar.

Her vil Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt præsentere en smagsprøve på, hvordan det kommende værk kan se ud. Der vil være dialog med publikum – både om tematikker i værket og oplevelsen af lyd og rum.

Det er den perfekte, horisontudvidende fredagaktivitet, der giver perspektiver på ting, du ikke før har set.

Vi glæder os til at se dig <3

OBS: Man kommer bare forbi, og det er gratis at deltage.

________________

Hele januar danner koncertrummet laboratorium for Mai og Morten, der undersøger samspillet mellem lyd, bevægelse og SCOBY-læder – et levende og bæredygtigt materiale, som de har groet fra en SCOBY, der normalt bruges til at brygge kombucha. Projektet har de navngivet Inertial og ved at bearbejde det hjemmegroede materiale, som vokser på te og sukker, skaber de et alternativ til traditionelt læder og udforsker, hvordan nye, bæredygtige materialer kan anvendes i kunstneriske sammenhænge.

Arbejdet er en del af deres nysgerrighed på fremtidens materialer og deres potentiale til at skabe nye muligheder i både kunst og teknologi. Værket er et eksperiment med bæredygtighed, hvor vi forsøger at integrere teknologiske og naturlige elementer på en måde, der åbner for alternative metoder i kunstnerisk skabelse.

Gennem et kostume lavet af SCOBY-læder bliver kroppen både instrument og lydkilde. Materialets knirken og knagen bliver omdannet til lyd og koreografi, og der arbejdes med grafiske partiturer for at visualisere værket, så det kan udføres af performeren. LYD PORT er optagede af, hvordan bevægelser kan oversættes til lyd, og hvordan lyd bliver et fokus i selve bevægelsen.

Værket udforsker kroppens naturlige bevægelser som en dialog mellem momentum og modstand, inspireret af initiativet til en bevægelse og friktionen, der opstår gennem fysisk interaktion. Dans og lyd smelter sammen til en koreografisk partitur, hvor fysiske kræfter og bevægelser omdannes til lyd og skaber et sanseligt møde mellem krop, rytme og lydens materialitet.

Stemningen i Inertial er en rejse ind i en indre oplevelse, hvor små bevægelser og lyde forvandles til omfavnede lydbilleder. Et dynamisk lydbillede iscenesættes i en performance, hvor lyd, lys og bevægelse interagerer og skaber et integreret, sanseligt rum.

BIO // LYD PORT

LYD PORT er en tværæstetisk kunstnerduo dannet af Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt i 2017. Duoen debuterede med den musikdramatiske forestilling Macro Plastic på Den Fynske Opera i 2020 og præsenterede en digital version på Det Frie Felts Festival. Værket befinder sig i krydsfeltet mellem lydkunst og nyklassisk musik, hvor plastik bliver genstand for eksperimenter, fra knitrende plastlyde til kostumer og scenografi lavet af plastik.

LYD PORT er optaget af at skabe sanselige oplevelser, der spænder fra musikdramatik til lydinstallationer og skulpturer. Deres arbejde udforsker temaer som plastikforurening, konspirationsteorier, samt menneskers og maskiners begrænsninger og frihed – samtidig med at de stiller spørgsmål ved vores forbindelse til, og afkobling fra, naturen.

Duoen har udstillet og optrådt på platforme som Nordic Music Days, SkulpturOdense21, Socle de Monde og TICKON, samt deltaget i Global Week at Oil Tank Park i Seoul og udstillet på Galleri Úthverfa. De har også været engageret i længerevarende kunstneriske udviklingsarbejder Bio Feedback Laboratory som “Inertial” udspringer af hos både Sound Art Lab og Inter Arts Center.

Back