Skærmbillede 2024-10-22 kl. 13.43.31.png

KARMEN x ABEKEJSER x UK HORNS

En fortryllende og virtuos jazzsangerinde, en energisk jazztronica-kvartet og en unik blæsertrio fra London. Oplev en nyskabende konstellation inden for den danske jazzscene.

Abekejser har for længst charmeret både danske og internationale lyttere med deres vitale og legesyge udtryk. Her forenes blændende sammenspil og groove med en flabet elegance og en lyst til at sprede ren musikalsk energi til publikum.

Den sprudlende kvartet udspringer af Aarhus’ kreative musikmiljø, men har appetit på at udforske hele verdens mangfoldighed i deres musik, der med smittende livsglæde og masser af action udfolde et særligt univers, hvor ideerne bobler frigjorte fra snævre genrebegrænsninger. Her er håndspillet nerve og jazzet improvisation, men også spacede synths, elektroniske beats, sprælsk afro funk og inspiration fra hiphoppens rå rytmer. Det er jazz med både street cred og intergalaktiske perspektiver - altid med musikken tæt forbundet til kroppen og med et løfte om at få dig til at danse.

Den fremadstormende estiske jazzsangerinde, komponist og arrangør Karmen Rõivassepp har i løbet af hendes seks år i Danmark markeret sig som en betydelig figur på den danske jazzscene.

Hendes virtuose stemmeteknik, hendes krystalklare lyd og evige legesyge vækker opmærksomhed og beundring. Inspireret af kunstnere som den norske Jaga Jazzist og britiske London Electricity har Karmen tilført sin musik sin helt egen personlige stil både i rollen som solist og komponist. I 2023 vandt Karmen en Danish Music Award for “Årets komponist” og i 2024 vandt hun en tilsvarende pris i Estland.

Den kunstneriske smeltedigel Karmen X Abekejser X UK Horns er et musikalsk samarbejde, der debuterede med en udsolgt koncert på det legendariske spillested Pizza Express Live i London som en del af festivalen Sounds Of Denmark i 2024.

Et samarbejde hvor sangerinde og komponist Karmen Rõivassepp tog udfordringen op med at komponere og arrangere musik til jazztronica-bandet Abekejser, hvor hun selv indtrådte som vokalist.

Som eksplosivt tilbehør er gruppen tilføjet tre fremragende blæsere fra toppen af jazzscenen i London; Emma Rawicz, Freddie Gavita og Damon Oliver. Med blæser-udvidelsen er de musikalske idéer skruet op på max og forstærker Abekejsers dansable og cinematiske udtryk.

Selv udtaler bandet: “Hele vores grundpræmis for at spille musik, og især i det her band, er at det både skal være krævende og sjovt. Vi har været venner i mange år nu, og vi elsker stadig bare at spille med hinanden og kan vi få publikum med på at danse, så har vi også en fest på scenen”

De tre blæsere er alle aktive på den internationale jazzscene med hovedsæde i det pulserende jazzmiljø i London. Gruppen blev sammensat til Sounds of Denmark festival af festivalarrangør og manager Sue Edwards som med mange års erfaring med musikscenen i London kunne udvælge tre af de mest prominente navne.

Emma Rawicz er i en ung alder et meget stort talent som allerede er signet på et af Europas største pladeselskaber ACT Music. Freddie Gavita vandt i 2017 en British Jazz Awards for “Best Trumpeter of the Year" og har siden været et stort navn på den britiske jazzscene. Damon Oliver har turneret verden rundt med forskellige projekter og har bl.a. spillet med BBC Symphony Orchestra og London Philharmonic Orchestra.

Til maj 2025 inviterer Abekejser og Karmen den talentfulde blæsertrio med på en turne med deres nyligt udgivne live album “Wonder Who”. Til koncerten kan man forvente musik fra albummet, nye arrangementer af Karmens og Abekejser bagkatalog samt helt nye numre komponeret til besætningen.

Det bliver en helt forrygende oplevelse for Radars publikum. 

Besætning:

Karmen Rõivassepp // Vokal

Jeppe Lavsen // Guitar

Frederik Emil Bülow // Trommer

Adrian Christensen // Bas

Jon Døssing Bendixen // Keys

Freddie Gavita // Trompet

Emma Rawicz // Saxofon, fløjte

Damon Oliver // Saxofon, fløjte

Back