Radar_PULS.jpg

PULS - et nordisk samarbejde

Som PULS-arrangør arbejder vi på at styrke samarbejdet mellem nordiske artister og spillesteder med sigtet om, at skabe et større netværk på tværs af den nordiske elektroniske scene. Radars samarbejde med Ekko Festivalen i Bergen bygger på fælles erfaringer med præsentation af elektronisk musik og lydkunst i en live-ramme og på den baggrund arbejde mod at styrke liveformidlingen af elektronisk musik.

Programmet kurateres i tæt samarbejde mellem Ekko Festival og Radar. Artisterne er nøje udvalgt for deres kunstneriske kvalitet og potentiale i at indgå i Puls-programmet og for det mulige samarbejde artisterne imellem.

Ambitionen som Puls-arrangører er at skabe et rum, hvor artister på den elektroniske scene skaber netværk, nye samarbejder, og fælles værker, som
præsenteres for et nordisk publikum på tværs af grænser, og dermed skaber større koncert aktivitet i Norden på et højt kunstnerisk niveau.

I 2020 arbejder vi desuden på bestillingsværker i samarbejde med svenske Norberg Festival og Intonal Festival.

Indtil videre har vi haft æren af at præsentere følgende artister:

CHARLOTTE BENDIKS (NO) // ORKA (FO) // MOON RELAY (NO) // ZACK CHRIST (DK) // FORTE (DK) // SVARTE GREINER (NO) // DJ. FLUGVEL & GEIMSKIP (IS) // ANDRÉ BRATTEN (NO) // SØS GUNVER RYBERG /DK) // MAJA RATKJE (NO) // ALEKSI PERÄLÄ (FIN) // GYÐA VALTÝSDÓTTIR (IS) // KATARINA BARRUK (IS/FO) // KAADA (NO) // KLARA LEWIS (SWE) // JAAKO EINO KALEVI (FIN) // CHRISTIAN LAPPALAINEN (FIN) //

Om Puls

Puls har i 2017, 2018 og 2019 uddelt ca. 13 mio. danske kroner til spillesteder og festivaler i hele Norden. Støtten er målrettet koncertarrangørerne, der kuraterer musikken i mødet mellem publikum og kunstværk ved at sætte artisterne på programmet og få dem ud til et nyt nordisk publikum. Puls er i 2019-2020 finansieret med midler fra Nordisk Kulturfond, Nordisk Ministerråd for Kultur, Statens Kunstfond i Danmark og MES (Finnish Music Foundation) og Undervisnings- og Kulturministeriet i Finland.

Med Puls ønsker Nordisk Kulturfond, at livemusikken i højere grad kan overskride landegrænser, herunder smalle musikgenrer, vækstlag samt tendenser, som kan danne modvægt til den rendyrkede kommercielle tilgang til livemusikken, som også er vigtig og central for musikbranchens vækst, men som meget let bliver dominerende, hvis ikke den nye og smalle kunst, der i udgangspunktet ikke er kommercielt investeringsattraktiv, understøttes.

Læs mere: https://puls.nordiskkulturfond.org/

Back
Fotograf: Krists Luhaers