radarlab1

Radar Music_Lab

Radar Music_LAB er Radars løbende arbejde med formidling af musik via undervisning, workshops, foredrag o.l.

Undervisningsworkshop i efteråret 2021 med Bjørn Svin
Flere gange har vi afviklet undervisningsforløb i elektronisk komposition i samarbejde med den anerkendte elektroniske musiker Bjørn Christiansen, bedre kendt som Bjørn Svin. Her er undervisningen målrettet gymnasier og højskoler og efterskoler. Det er en fordel hvis de deltagende elever tidligere har modtaget musikundervisning og har en rimelig forståelse for instrumentering, eller at eleverne studerer matematik på et højt niveau, og er modtagelige for en kreativ tilgang til matematikken og fysikken.

Det er en én-dags undervisnings-workshop med fokus på teknologi og digitalisering og disses betydning for måden hvorpå man komponerer, producerer og performer elektronisk musik.

Undervisningen vil tage udgangspunkt i elevernes faglige niveau, eventuelt efter forudgående dialog mellem elevernes underviser og kursets underviser, så undervisningsforløbet tilrettelægges efter elevernes forudgående og efterfølgende undervisningsplan. Dvs. fokus og tilgang til de digitale muligheder i komposition af musik vil tage udgangspunkt i ønsker fra de deltagende klasser.

Kurset består af én undervisningsdag og en efterfølgende afslutningskoncert. Ved koncerten opfordrer vi de deltagende klasser til at deltage som publikum. Koncerten vil være med en elektronisk kunstner, hvor eleverne vil få mulighed for at se hvordan man som musikere kan performe, og bruge de muligheder og værktøjer, som eleverne har stiftet kendskab til gennem undervisningen. Eleverne vil også få mulighed for selv at gå på scenen, hvis de og kursets undervisere vurderer, at der kan performes et lille set.

Spørgsmål er meget velkomne, kontakt venligst spillestedsleder Mia Holm på 5070 1671 // mia(at)radarlive.dk

Download undervisnings-flyer for Radar Music_LAB 2021

UNDERVISNINGSDATOER I EFTERÅRET 2021:

Der kan vælges mellem følgende dag:

UGE 40: Onsdag 6/10, torsdag 7/10 eller fredag 8/10 - afslutningskoncert fredag 8/10 kl. 20.

UGE 41: Tirsdag 12/10, onsdag 13/10 eller torsdag 14/10 - afslutningskoncert torsdag 14/10 kl. 20.

Tak til Koda Kultur for støtte til Radar Music_Lab 2021.

Visuel HF - The Animation Workshop i Viborg

Radar samarbejder løbende med Visuel HF - The Animation Workshop i Viborg. En artist fra Radars koncertprogram indgår som case i elevernes undervisning. Eleverne udvikler grafisk materiale og animationer under kyndig ledelse af kunstner og underviser, som altsammen indgår i koncerten med artisten på Radar.

Partytime!! #hessismore #radarlive #godsbanen

Et opslag delt af Radar (@radarlive) den

Ableton User Event

Løbende afholder Radar Ableton User Events, hvor alle med interesse i lydprogrammet Ableton og dets muligheder mødes og nørder. Vi ser på de seneste trends og opdateringer, afholder Q&A’s, “Against the Clock” produktionskonkurrencer og Link Jams.

Fokus på elektronisk musik under Spot Festival

Under SPOT-festivalen 2017 indtog Radar Aarhus2017's glascontainer. I glascontaineren blev der præsenteret et alternativt program med den elektroniske musik som omdrejningspunkt. Her kunne man opleve multikanalskoncerter, talks, god kaffe og en nærværende stemning. Temaerne kredsede om alt fra emotionel data, undervandsoptagelser, mennesket og maskinen, teknologiens muligheder og begrænsninger, musik-kollektiver, communities, samskabelse og bedroomlabels.

FREDAG kl. 14.00 - 21.00 : multikanalskoncerter
16.00 • Mess_montage
17.00 • Sven Ejnar Fisker Langkjær
18.00 • Rasmus Fisker (https://soundcloud.com/rasmusfisker)
19.00 • Merlyn Silva (https://soundcloud.com/merlyn)
20.00 • ROSYAN کسانا (https://soundcloud.com/rosyan)

LØRDAG kl 14.00 - 21.00 : music talks
14.00 • Thomas Bjørnsten / Emotionel Data
15.00 • Laila Skovmand og Robert Karlsson / Between Music, AquaSonic
16.00 • William Kudahl / "Om islomani og lyd-topografi"
17.00 • Thomas Wernberg / Kompositoriske tilgange til optagelser i vand og hydrofoniske kredsløb
18.00 • Filip Johan Arnestad / Fortæller om "Steganographia" et 12-kanals værk der fusionerer elektroakustisk musik og skattejagt
19.00 • Christian Rye Hougaard / Night Vision Tapes, Soft Armour, Forvarsel

SoMe workshop med MonoToner

Sammen med Musikforeningen Mono præsenteres koncertaftnerne "MonoToner". Aftenen består normalt af tre bands på hvert deres trin i deres karriere. I den forbindelse afholder Radar en SoMe-workshop med musikerne, hvor vi snakker om promoveringsstrategier på de sociale medier med særligt fokus på facebook og instagram annoncering.

Back