Sommerjazz

Kom til jazzfestival på Radar i uge 28

Til sommer lægger Radar atter hus til nogen af de mest spændende koncerter til dette års Aarhus Jazz Festival. Der er nye talenter, nye tanker og musikere, der går nye veje, når Radar i uge 28 præsenterer tre koncerteraftner til den 34. udgave af jazzfestivalen.


Halvcirkel_DSCF0692_Dennis Morton.jpg

HALVCIRKEL

Tirsdag 11. juli kl. 20:00 – Køb billet

Der findes ikke mange bands som Halvcirkel. En strygekvartet, som på et fundament af klassisk skoling, begiver sig ud på nye ubetrådte stier. Gruppen har gennem syv år nytænkt, eksperimenteret og udfordret det stereotype billede af en klassisk strygekvartet og er nu blomstret op og folder sig ud som en vækst der ikke lader sig ramme ind i en bestemt kasse. For med Halvcirkel er der hverken tale om mainstream- eller nichemusik: Det er en musikalsk verden som føles ny og spændende, men samtidig har trygheden af en hjemstavn.

Læs mere…


ludvig+lueenas.png

DOBBELTKONCERT: J LUDVIG III & LUEENAS

Torsdag 13. juli kl. 20:00 – Køb billet

Få musikere tør at være så kompromisløst ærlige som Athletic Progression-trommeslageren og produceren Jonathan Ludvigsen er på sit debutalbum ’Sadboy Fusion’, som han udgav i november 2021 under solo navnet J. Ludvig III.

Gennem Ludvigsens ekvilibristiske performance, hvor du det ene øjeblik oplever Jonathan synge duet med samples af sig selv til det andet hvor han med sit band bryder ud i avantgardistisk beat music, hvor du mister grebet af hvad er komponeret og hvad er improviseret, vil du opleve en kulmination i mødet mellem kompleksitet og intimitet. Bandet i sin utraditionelle formation fremstår som en invitation ned i en teater grav hvor musikanterne har taget hovedrollerne i et postdramatisk stykke.

Lueenas er en duo bestående af violin, kontrabas, forstærkere og pedaler. De skaber voldsomme og poetiske lydlandskaber, som fortæller historier uden ord. Panoramisk og støjende musik med rødder i både klassisk minimalisme og langstrakt improvisatorisk rockmusik.

Siden Lueenas blev dannet i 2019 har de udgivet 1 EP (gold records), 3 soundtracks (gold records) og lavet musikken til en række dokumentar- og kortfilm (DR TV). I december 2021 tournerede Lueenas med deres biografkoncert "The Raid". Og senest har de færdiggjort musikken til deres første spillefilm (i samarbejde med filminstruktøren Cecilie McNair og Nordisk Film). En film som de nu er nomineret til en Robert for bedste film score for. I november 2022 udkom deres debut-album "Lueenas”. Den første udgivelse uden en cinematisk ledsager, men som man selv kan skabe film til hvis man lukker øjnene.


SVIN_BW_Credit_Helene_Christensen.jpg

SVIN : ELEGI

Lørdag 15. juli kl. 20:00 – Køb billet

Bandet SVIN har befundet sig i frontlinjen af dansk progressiv rock gennem det sidste årti, både som et rost pionerband og en velbevaret hemmelighed.

Værket ELEGI blev oprindeligt skrevet til, og opført med Århus Sinfonietta i et 12 personers ensemble til Aarhus Festuge i 2019. I 2022 udkom værket på dobbeltvinyl udgivet gennem Dacapo Records.

Til denne koncert har bandet allieret sig med de skarpeste musikere fra den eksperimenterende musikscene og vil opføre hele værket i en mindre besætning.

De 10 satser i ELEGI rejser sig fra en bund af tænksom melankoli op til et niveau af høj energi, hvor de stemningsskabende droner, kendt fra nogle af SVINs tidligere udgivelser, forbindes med lyden af gadepercussion, rituel inderlighed og en klar følelse af zen. Det er gennemkomponeret musik med impulser fra stram improvisation og med en bred palet af klange og teksturer, både akustiske og elektroniske.

SVIN
Henrik Pultz Melbye - Saxophones/clarinets
Lars Bech Pilgaard - Guitars
Thomas Eiler - Percussion

Feat.
Nils Gröndahl - Violin
Nicole Hogstrand - Cello
Carolyn Goodwind - Clarinets/saxophones
Anders Bach Pedersen - Percussion/electronics

Back