Jakob_Kullberg_photo_(photographer_Camilla_Winther_DSC0110_redigeret.jpg
Fotograf: Camilla Winther

RADAR PRÆSENTERER RESIDENCYPROGRAM MED CELLISTEN JAKOB KULLBERG

Radar har indgået en aftale om et samarbejde med den internationalt anerkendte cellist Jakob Kullberg, der i 2023 vil optræde på Radar med tre vidt forskellige konstellationer, der alle arbejder med en eksperimenterende tilgang til vor tids musik med mødet mellem klassiske verden og eksperimenterende rytmiske genrer som omdrejningspunkt.

Jakob Kullberg udtaler: Radar er for mig et fristed - et sted hvor jeg ikke bare har lov til at eksperimentere med min musik, men hvor det ligefrem forventes. Spillestedet er med til at understøtte musikalsk nysgerrighed både for de optrædende og de lyttende publikummer. Med sin åbenhed overfor tværstilistisk musik giver Radar mig mulighed for at præsentere vidt forskellige sider af mit musikerskab ved tre kuraterede koncerter." 

Martin Aagaard Jensen, booker og projektleder udtaler “Vi er på Radar stolte af, at Jakob ønsker at præsentere sin grænsesøgende og ekvilibristiske tilgang til moderne musik hos os. Jakobs kunstneriske virke rammer ned i kernen af hvad vi som spillested er sat i verden til at facilitere - kærligheden til den nysgerrige og udforskende musik som beror på stærke traditioner og som er i konstant søgen efter overraskende nybrud”.

2. Marts kl: 20.00 : Tværs - Eksperimenterende Folk for the Gone and the Going Away
KØB BILLET
Tværs er et nydannet musikerkollektiv bestående af komponisterne Niels Rønsholdt og Eivind Buene, guitarististen Jakob Bangsø, den canadiske folkemusiker Bradley Axmith samt Jakob Kullberg, der ligesom Rønsholdt og Buene både agerer komponist og musiker i ensemblet. Med en genreudvidende tilgang har gruppen til formål at undersøge og udfordre, hvad vor tids musik er og kan. Fire af de fem musikere er højt etablerede profiler inden for den klassiske verden, og alle arbejder med interessen for grænselandet mellem etablerede stilarter. Gruppen har et folket udtryk som trækker spor fra moderne og traditionel klassisk musik. 

8. Juni kl 20.00 2023 : The Tree and its Roots
KØB BILLET
The Tree and its Roots er en gruppe bestående af Kullberg og 4 jazzmusikere i mødet med indiesangeren Henriette Sennenvaldt. Sammen fortolker de musik af Kullberg, Sennenvaldt og Per Nørgård. Musikken bærer præg af fri improvisation, eksperimenterende sange med afsæt i populærmusikken samt moderne klassisk musik. En gedigen stilistisk smeltedigel med Kullberg og Sennenvaldt's sange som generator for nysgerrig musikalsk udfoldet. 

28. September: Kullberg & Bangsø Duo 
KØB BILLET
Den danske duo bestående af cellisten Jakob Kullberg og guitaristen Jakob Bangsø har, siden deres samarbejde begyndte i sommeren 2020, på kort tid opnået anerkendelse for deres vedkommende og nyskabende programkoncepter, der demonstrerer deres virtuose instrumentalspil i såvel traditionelle, klassiske værker, som i nye værker skrevet specielt til duoen af fremtrædende komponister. Ved koncerten på Radar vil man høre den mere klassiske side af Kullberg musikerskab sat i relief af en fri koncertform, hvor de to musikere uden aftaler spontant skaber forbindelser til musik fra deres repertoire i kraft af improvisation. Ved koncerten fremføres et nyt værk af Nikki Martin, et nyt værk af den berømte amerikanske komponist John Corigliano samt musik af Clara og Robert Schumann sat overfor sange af Eivind Buene. 

Back