FB_Cover.png

November på Radar

Tekst: Annemette Karkov

Offentliggjort 02.11.2021

Vinteren står næsten for døren og kulden tager til. På Radar byder vi i november på lidt for en hver smag; både de dybe sangtekster, fantastiske vokalister, klassisk musik i nye afskygninger, heftige beats og en svingende dansefest. Vi er sikker på der også er noget for dig! Nedenfor kan du i hvert fald få en lille forsmag på, hvad måneden kommer til at indebære og ellers kan du dykke ned i vores playliste, som du finder nederst på siden.

Hôy la

Hôy la er inspireret af Tove Ditlevsens digtsamling ’Der er en ung pige i mig, som ikke vil dø’, men med et dystert og mørkt twist, hvor ordlyden skifter sig til ’There is a girl inside me who wants to die’. Og denne dysterhed præger hele albummet, som bliver en rejse ned i depressionens mørke hul. Hôy la dyrker dissonanserne og instrumentale overraskende elementer, som er med til at vække en fra den trance hun luller lytteren ind i. Så hvis du er til trip-hop, en skrøbelig luftig vokal, effekten af vocoder kombineret med murende droner, så skal du lytte til Hôy la.

Hôy la spiller den 4. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/10497/hy-la/

First Flush

First Flush er en dansksproget pop-kvintet bestående af medlemmerne Jonathan Carstensen, Alexander Weile Klostergaard, Peter Bruhn og Jeppe Davidsen. First Flush skaber genrebrydende og grænsesøgende musik, som dyrker fortællingerne. Den lyse mandevokal fra forsangeren virker drømmende, og de blide toner fra poprocken omfavner lytteren. First Flush har en legende let lyd, med et ungdommeligt præg som bare fungerer fra start til slut.

First Flush spiller den 11. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/10642/first-flush/

Kom Vi Løber

Kom Vi Løber dækker over Lotte Slot Nielsens soloprojekt, som er indierock kombineret med et elektronisk element. Hendes første album ’Sct Hans’ fik fine anmeldelser og siden har hun udgivet singlerne ’Hendes Ansigt’ og senest ’Flygtigt, forvirrende’. Hendes nærværende vokal, interessante melodier, skæve guitartemaer og spidsfindige sangtekster er med til at give indierocken nyt liv.

Kom Vi Løber spiller den 12. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/10479/kom-vi-loeber/

AddisAbabaBand

Tag afrobeats, percussion, free jazz, psykedelisk rock, funk og bland i en stor pærevælling, så har du AddisAbabaBand. AddisAbabaBand er et fjortenmands orkester, hvis energiske og tempofyldt musik er noget for sig. Nummeret ’Cinematic’ er så energisk og tempofyldt, at man næsten ikke kan følge med, men det er samtidig det interessante ved nummeret. Så hvis du ønsker en dansefest uden lige og er til percussionfyldt jazz, så skal du lytte til AddisAbabaBand.

AddisAbabaBand spiller den 13. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/10643/addisabababand/

Bbybites

Forestil dig 90’ernes tyggegummipops vokaler, som er flabede, overdrevne lyse og sensuelle på en og samme tid kombineret med nutidens musik, så har du Bbybites. Numrene ’Pleaser’, ’Take Me Hard’ og ’Bby’ kører i rotation på P3 og for tiden er hun på tour med Benjamin Hav. Herfra skal der lyde en anbefaling, hvis du er til en kvindelig lys vokal kombineret med et frisk og ungdommeligt beat, som har en lille smule r’n’b feeling i sig, så skal du lytte til Bbybites.  

Bbybites spiller den 18. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/9494/bbybites/

Jessica Moss

Jessica Moss er en violinist som skaber post-klassisk musik ved at smelte to verdener sammen, nemlig den elektroniske og klassiske. Især er ’Glaciers II’ en interessant historiefortælling, som bringer tankerne over på de canadiske egnes vinterlige forhold igennem sirenelydende kald fra violinen over en minimalistisk men inspirerende lydligkomposition. Vi anbefaler Jessica Moss, hvis du er til behagelige lydflader kombineret med violinens smukke klange.

Jessica Moss spiller den 23. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/10391/jessica-moss-can/

Hjalte Ross

Hjalte Ross er indbegrebet af singer-songwriter stilen. I 2020 udgav han albummet ’Waves of Haste’ som fik flotte anmeldelser med sig. Sangteksterne er dybe og velovervejede og med en luftig vokal og en fredfyldt dagdrømmende mere eller mindre akustisk opsætning, så sætter han inderligheden i højsædet. Så hvis du er til folkelig lyd og en insisterende og afdæmpet sangstemme, så er Hjalte Ross lige dig.

Hjalte Ross spiller den 25. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/6159/hjalte-ross/

Oliver Dengsø

Oliver Dengsø laver karismatisk og folkemusikalsk indiepop. Med sin alsidige og energiske vokal skaber han musik som bare er helt igennem behagelig. Det beviser han især på numre, som ’Surface Hunters’, hvor vokalen er drivkraften og kernen bag nummeret. Vi anbefaler Oliver Dengsø hvis du er til en sprød mandlig vokal som bliver tilsat popmusikkens blide toner.

Oliver Dengsø spiller den 26. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/10480/oliver-dengsoe---casanova-album-release/

Ahead

Ahead skaber forvrænget, tilbagelænet og henslængte beats med lækre instrumentale melodier. På deres sange inviterer de gæsterappere og kunstnere som Jaden Castro, Blacc El, Particle Man og Oliver Dengsø, som tilføjer musikken lige det ekstra. Aheads musikalske udfoldelser bringer hiphoppen til nye og spændende højder.

Ahead spiller den 27. november på Radar. Billetter kan købes her:

https://www.yourticket.dk/arrangementer/10481/ahead---album-releasekoncert/

 

Udover de ovennævnte artister har vi også OFFBEAT Festival for ny musik og performancekunst den 5. november, hvor vi præsenterer NEKO3, Ekkozone. Derudover så inviterer vi til en aften med Pol mod pol, Speedpik, War of Destruction, Clean Boys og Rådne Lunger arrangeret af OK Böomer i samarbejde Mic-event.

Back