GCC-bandfoto-small-web.png

Elektronisk kormusik om klimaforandringer og rumrejser

Publiceret 03-06-2021.

KØB BILLET

Traditionelt set handler klassisk kormusik om kristendom og er sunget på latin – et sprog ingen har talt i hundredevis af år. Men hvad sker der, hvis man piller Gud ud af linjerne og i stedet skaber elektronisk kormusik for et moderne publikum på et sprog, alle forstår? Det spørgsmål besvarer Ghost Coast Choir på deres anmelderroste debutalbum af samme navn, der blander æteriske vokalklange med samples og guitarpedaler i storladne sange, der kredser om klimaforandringer, rumrejser og smerten ved at miste. Alt sammen uden at involvere de højere magter.

Albummet har fået opmærksomhed både nationalt og international og blandt andet affødt reaktioner som ”dybt fascinerende og utroligt smuk” (GAFFA), ”absolutely thrilling” (BBC3 (UK)), ”creates goose bumps” (Der Kultur Blog (DE)), ”dark and expansive” (God is in the TV (UK)).

Nu præsenterer bandet deres sekulariserede nyfortolkninger af den klassiske kormusik ved tre live-koncerter rundt om i Danmark – blandt andet her på Radar fredag 11. juni.

Til koncerterne har de to komponister og musikere bag Ghost Coast Choir, Thorben Seierø og Gustav Rasmussen, allieret sig med videokunstneren Tobias Holmbeck og ni sangere fra Ensemble Edge og kan med denne opstilling præsentere en intens, melankolsk og opløftende koncert-installation. Mørket og lyset vil møde hinanden i en oplevelse for både ører og øjne, og publikum kan lade sig fyde med og vende blikket indad i den medrivende og intense musik.

Seierø og Rasmussen fortæller: ”Der er mange mennesker, der ikke aner de kan lide kormusik, fordi kormusik i mange henseender har ekskluderet mere end det har samlet i og med det nærmest altid har handlet om de højere magter. Og dét faktum, at de færreste orker at beskæftige sig med døde sprog, gør at den klassiske kor-dør er lukket. Nu sparker vi døren ind. Vi laver kormusik, der engagerer sig med nutidens verden, og kan handle om klimaforandringer, rumrejser eller hverdagens sorger og udfordringer. Det er spirituelt og æterisk men også umiddelbart og nede på jorden. Ghost Coast Choir er kormusik for folk der ikke ved de kan lide kormusik.”

Du kan læse mere om koncerten på Radar og købe billet HER.

Ghost Coast Choir består af:
Gustav Rasmussen (komponist og sangskriver)
Thorben Seierø J. (komponist og sangskriver)

Om albummet
Ghost Coast Choir udgav deres selvbetitlede debut-album d. 12. marts 2021 på det danske ambient-indie label ExoPAC/Nordic Music Society. Musikken er et nyt bud på klassisk kor, hvor kormusikkens harmonier kombineres med nutidig og vital lyrik, postrock og ambient elektronik.

Back